Naprimjer dok sam koristio envirolite lampe a gajio uglavnom sative tad mi je cilj bio dobiti što nižu biljku po moguænosti što više razgranatu u što kraæem vremenskom periodu .Uspjevalo mi je sa vrlo dobrim rezultatima.
Ovako

ržim ih u veg. jedno mjesec dana (do nekih 20-30cm)onda odrežem glavni vrh
pa ih stavim na 12-12.Pošto je rjeè o sativi ona æe od trenutka stavljanja na 12-12 režim još dugo dugo rasti,ako je pustim,pa èak i kad se pojave cvjetovi.
A meni treba biljka od nekih 50 cm zbog slabije rasvjete(ili problema s visinom).Nakon toga skraæujem uglavnom gornje grane koje pretenduju da porastu previsoke.S time im usporavam rast i potièem donje grane na isti(ujedno se širi i formira grm).Kad sve grane budu u približno istom nivou stajem s rezanjem.To je otprilike nekih 15-20 dana nakon stavljanja na 12-12 režim ,tada se veæ poèinju formirati cvjetovi.Nakon toga biljka obièno još poraste nekih 10-15 cm istovremeno razvijajæi cvjetove prije nego stane rasti i poème samo rast cvjetova.
Što se tièe šokova,èini mi se da su neznatni jer ne režem istovremeno,veæ malo po malo.Uglavnom ne pokazuju znakove stresa,naprotiv rastu kao pionirski kurèiæi
Mislim da kod indora nema striktnih pravila što se toga tièe veæ kao što rekoste zavisi od vrste i naèina uzgoja.Dok je vani nešto sasvim drugo. Vani vegetacija traje mjesecima tako da imamo vremena za formiranje željenog oblika te nismo ogranièeni prostorom,rasvjetom itd.