Pitajte sve sto vas interesuje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

delboy

Prijatelj Foruma
Vutra Veteran
04.06.2006
524
555
113
balkan
gospodin je napisao(la):
Počeo sam sadit marihuanu na otvorenom i stavio san je u šalku za početak. I sad mi je palo oko četri dana kiše, hoće li to bit previše za moju majušnu biljčicu???

ma neće,bez brige, sad je na svom terenu u prirodi! a šalka je šalica jel ? daj joj više zemlje ,odmah presadi u 10litarsku i nećeš imat problema,a ona će ti biti zahvalna!!
prati prognozu ,i nemoj previse zalijevati ako dolazi kiša.
formula: zabodi prst u zemlju ako osjetis vlagu = uredu je!

nolle je napisao(la):
Ljudovi,evo slicice dve moje biljke :) Na ovom sajtu imam 4 kom i kasnije su zasadjene jedno 10 dana od onih daljih gde imam 17-18 kom i mnogo manje.Tamo mi (video u nedelju poslednji put) raste 4 par listova i poneka ima i 15-20 cm.
E sad pitanjce: Nesto mi cudno izgledaju,posebno kada porastu jer imaju mnogo siroke listove i nisu reckasti onako vec skoro pa obli.Da li je to normalno za neke vrste?
To je ista ova vrsta na slikama:
CopyofFotografija097.jpg

CopyofFotografija096.jpg

ma udri brigu na veselje,nema brige, to je sve dobro...
bude ona pokazala svoje pravo lice ,nakon još par dana dok izleti novi par listova...
samo pažljivo i uz puno brige sve će biti dobro.
Preporuka skini pod vutra knjigama literaturu o outdoor uzgoju,pa malo čitkaraj i informiraj se.
Pobrini se o zaštiti, koristi prirodne preparate i zaštiti od zeceva i ostale gamadi što voli tu biljku ko i svi mi ovdje!! :)
 

Vrh

06.04.2009
3
0
0
48
Tarki, ne nisam uništio zalijevanjem gnojivom ovu "travu" :)

Ako ništa drugo, brat ću one one ljubičice ili jabuke koje god... Ha ha ha

Ipak vi znate puno više od mene o travama i "travama" pa ću je svakako uklonit.

Jebiga, desi se :)))
 

Beyond

Vutra Veteran
07.08.2006
1.948
335
0
38
i ti stvarno misliš da se nešto vidi na toj slici i da će ti netko moći pomoči?
 
13.01.2009
32
0
0
33
e ljudi, iam jedan problem... iam 6 jos malih biljaka u malim casicama vani u sumi. u tri casice je pomijesana crna smeda i pijesak a u druge tri samo crna zemlja... jucer kad sam isao vidjet biljke vidio sam da je netko ili nesto izvadio svu zemlju samo iz onih tri casica u kojoj je samo crna zemlja... zanimame dali neko zna sta je to bilo i kako to mogu sprijecit da se to ponovo ne desi jer je to velik stres za biljke...
 

balcan_smoke

Vutra Veteran
01.03.2006
1.836
493
108
čuvena vrsta koja nije davno vidjena i mislili su svi da je izumrla
crnozemljaški kopasad
ne vraćaj se tamo osjetiće ti u stomaku povrće koje je raslo na crnoj zemlji
rasporiće ti trbuh i pojesti te
 

nolle

Aktivan Član
03.05.2005
136
4
0
44

nolle

Aktivan Član
03.05.2005
136
4
0
44
Ispod je sumska zemlja pomesana sa stajskim djubrivom.Samo sam bacio gornji sloj od 1-2 cm zatecene zemlje kada sam vec zasadio.Tu pored imam jos 13-14 biljcica ali su male kao one gore,kasnije su zasadjene.
 

nolle

Aktivan Član
03.05.2005
136
4
0
44
Pozz ljudovi :)
Danas sam bio do sajta da zalijem i proveo neko vreme sa biljcicama,ima ih 23-24 u 17 rupa,u nekim ima po dve,duple cu da cupnem ili presadim kada vidim koja losije ide od druge.
Milica(tako sam nazvao onu najvecu,ima gore medju fotkama) i dalje najbolje napreduje,duplo je veca od ovih nekoliko sto su prve posadjene.Ali ove sto su kasnije sadjene,jedva dve tri mogu da izdvojim da mi se svidja izgled.Sve su bre nesto zakrzljale(mada su jos male)ubledele,kao da slabo napreduju :( Razlika od jedne do druge je vise nego ocigledna mada su sve posadjene istovremeno,tj ovih 5 presadjene sa dve nedelje a u isto vreme sam ostale stavio u rupe proklijalo seme.Tako uporedjujem ovih 5 medjusobno a ostale sa "vrsnjacima".Rupe su 30X30,mesavina sumska zemlja i stajsko djubrivo(gnojivo),zalivane u proseku svakih tri dana(imam izvor na 30 metara).E sad,pre nedelju dana sam sipao malo slavola u vodu za zalivanje(ono da biljke povecaju unos hranjivih sastojaka iz zemlje) i bacio jos malo stajskog.Imaju sunca oko pola dana.To je otprilike kompletan moj uzgoj do sada.Ne znam gde gresim jer sve isto sam radio i ovde malo blize u basti jednoj gde imam 4 biljke jos kasnije zasadjene,mozda nedelju dana kasnije isto klice direkt u zemlju i bas solidno napreduju,jako zdrave biljke.Ali njih cu morati da kresem jer ne smem da ih pustim u visinu a mislio sam i da eksperimentisem npr razlicito djubrivo(gnojivo),vitamini,na jednu UREA-u itd...Pa da vidim sta odgovara najvise.Sumadija je u pitanju,sve semenke su od iste biljke,neka sativa domaca koju je drugar uzgajao prosle godine(ne zna da sadim,seme je iz vutre koju mi je davao),bese dobra,solidan rad i lep ukus.
Da li ima neka forica da probam da podstaknem na razvoj ove zakrzlale biljcice?Nije mi hitan odgovor jer planiram da idem na site kada prodju kise,javljaju od srede pocinje pa narednih nekoliko dana.A mozda se i od kise oporave,ko zna.Tako da sam mislio da kupim ako znate nesto,neki stimulans ili sl.Zao mi je da propadnu,ima ih dosta :(
 

loobi

Aktivan Član
14.09.2005
132
5
18
Nemoj da ih gnojis ni sa cim, jos su premlade za to. Moguce je da im i previse vode dajes.
 

nolle

Aktivan Član
03.05.2005
136
4
0
44
Pa zar je previse na tri dana?Kisa nije padala uopste,pa sam mislio da je ok.I zar je moguce stajskim da ih unistim tako?Mislio sam da to moze sa onim industrijskim.Uf...
 

Grasak99

Aktivan Član
26.03.2009
124
8
0
45
Valjda vidis jel zemlja vlazna ili suha na povrsini! Ako nije suha, ne zalivaj! Ne mozes s biljkama radit automatske radnje bez da malo promislis svojom glavom!

Mislim da si ih sprzio jer i stajsko gnojivo je isto dosta jako, nemoj ni slucajno vise dodavati bilo kako gnojivo iduca 2-3 mjeseca, a mozda ni citav grow! Ako ces eksperimentirati, to radi tek nakon 2 mjeseca jer ovo je njima prezestoko i neznam bas da li ce ti prezivjeti.
 

loobi

Aktivan Član
14.09.2005
132
5
18
Stajsko moze da bude jako narocito ako nije pregorilo tj. odstajalo... Pusti biljke da rastu same jedno vrijeme, njima uglavnom nije potrebno nista, kad vec budu vece i jace same ce pokazivati sta im fali, a na forumu vec o tome dosta pise.
 
28.04.2009
0
0
0
34
evo može jedno pitanje u vezi sjemena....nadam se da je ovo prikladna tema...

znači uzgajam jednu oko 2 tjedna lijepo raste još su tri proklijala sjemena niknula i sad su u zemlji rastu...
imam još 16 sjemenki doma i stavio sam ih u vlažnu vatu i herm. zatvorio...
nikako sjeme neće da nikne..a onoprije niklo....može kakav savjet...
već preko tjedan dana samo stoje
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.