Prvi grow, 90% neiskusan

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Vu ing.

Aktivan Član
09.03.2012
191
229
43
Ovako na osnovu mog iskustva ja cu da ti kazem kako da ustedis vreme i pare. Odma kupi sve sto treba i ne eksperimentisi. Zemlja, saksije, svetlo - HPS 150W (ovaj dual od 250W jos bolje) ili CFL sve u svemu da imas dovoljno lumena (oko 20 000), ventilator ako ces sa HPS onaj za kupatilo ako ne mozes da prodjes i sa kulerima.
Ako hoces da bude nesto, ako je samo fora da se zezas onda nije bitno. Svi pocnu tako s nekim improvizacijama i na kraju nabave sta treba. Ti mozes da preskocis improvizacije.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Just_natural
24.11.2013
14
14
3
sljedeci tjedan cu kupit hps,blizu mi je Igrow,tako da mislim da to nije problem
a ovo ostalo cu isto rijesiti,prozor mi je odma preko put ormara,jedno metar ipo od ormara,dali mi je potreban ventilator?
 

vrhunski_indikator

Dark Rider
26.06.2011
660
3.097
163
Osetim miris vasih hedova
HAHAHA just natural ti si jedini koji me do sada nasmejao posteno a da nije lud ispao, evo vidite ljudi i ova tema je mogla zavrsiti na groblju kao sto tako i ispadne, ali nije, ipak se coveku ulila neka vera i sada ce vec iduce nedelje imati svoj box, tako sam bas i ja pocinjao kao on..
Stvarno ti svaka cast, + meni su govorili da su te sijalice po par hiljada e, ja bio glup i nista nisam znao i posetio forum, no da ne davim.
Just natural, ja imam box od 250 hps pa udji slobodno i pogledaj od pocetka moj dnevnik, sad ga privodim kraju od 4 biljke ostala mi jedna i to samo autoflowerjet47 a ova druga semena su sve bile kao i ta tvoja iz "heda" pa na kraju ebeni muzijaci, znaci ocu ti reci nabavi prava semena sa seeds shop-a i HPS 250w, nije skupo, ako ti je problem javi mi se u inbox mogu ti pomoci oko hps-a a ventove nabavi, 4minimun, da izbacuje i ubacuje vazduh i unutra 1-2 nebitno, da mesa vazduh, ph metar tokom growa nabavi, ja sam bez ph meetra radio al ako imas mogucnosti da ga kupis nemoj zaliti, prolistaj par dnevnika, ako kontas praviti box gledaj da to uradis od nekog starog ormana, tako sam bar ja, ako imas vec odlicno je, i veruj mi prijatelju bez pravog semena nemoj da pocinjes nista, ja sam krenuo pre 3 meseca mozda bez i jednog semena i bilo cega, a sada imam semena i WW i WJ i AJ47, uzimacu i orange bud i jos autoflowera, veruj mi pravo seme greske nema, batali hedove i semena, osim ako pusis nesto brendirano i znas sta je pa "igrom slucaja" se nadje menkica, al retkost je to. :)
Aj sretno i uzivaj, razmisli sta ti je ciniti, poslusaj savete iskusnijih admina, i zahvali se Bogu sto ti tema nije na groblju, obicno je obicaj takav. :p
 
24.06.2013
30
54
0
Prvo sam se okinuo smijat na naslov dnevnika, a onda lom!! svaka čast stari, najfora dnevnik koji ću morat ispratit... :thumb: al samo pozitiva naravno, imas skoro isti box kao ja,samo je moj 180 visine, isto HPS 250W dual spectar pa bih ti dao par savjeta i smjernica.
Ventilacija je jako jako bitna ako češ koristiti HPS 250W , dakle trebat češ par ventova za ohladiti box.
Ja koristim dva pc vetilatora 120 mm za ispuh iz boxa montirana pri samom vrhu boxa što je bitno, jedan pri dnu za upuh i jedna rupa 120mm isto pri dnu za pasivni upuh.
220V kučni ventilator od 25cm koji puše po lampi, hladi ju i cirkulira zrak u boxu.
HPS-icu češ vjerojatno kupiti s odgovarajučim reflektorom pa bi ti preporučio da ju odmah odvojiš sa nekim staklom od okvira slika barem 3mm debljine koje se lako da namontirati na reflektor, i montiraš 220V ventilator da puše u lampu i tjera topli zrak gore. Sa takvom opremom bi trebao dobiti zadovoljavajuće uvjete kakve sam stvorio i ja a to su:
dnevna temp 24-27C,
noćna od 19-21C
vlaga dan cca 30% vlaga noć cca 60%. (dan je kad je lampa upaljena da nebi bilo zabune :D)

Ne vodim dnevnik pa nemam slike nažalost da vidiš o čemu pričam ali nadam se da će ti ovo biti od pomoči da kreneš ozbiljnije u ovaj hobi kao što sam krenuo i ja bez puno kemijanja, jer će se na biljkama odraziti koliko si truda uložio u njih. Pa ti vidi kaj se više isplati :D
I ja sam početnik kao i ti negdje oko 70 % neiskusan heheheh
Pozdrav frend, pratim te, uživaj!
 

roower

Aktivan Član
02.01.2013
203
244
63
59
Svica
Kupuj,,spajaj,,i periiiii,,,bice za duvku,,koji gram,,domaja je najbolja (najjeftinija) za pocetak
,a drugi grow kad ces imat malo iskustva,
kupis neko sjeme i onda ,,,druga prica..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Just_natural
24.11.2013
14
14
3
Hvala vam momci,sljedeci cetvrtak idem kupovat hps
jednu biljku sam transporto do frenda,lakse mi je
tako da cu za prvi put samo jednu probati ispratiti
ta jedna sad radi na 3 cfl,i dodao sam zemlje
kako ja vidim,sve je u redu,raste,raaaste
updejtat cu slike za koji dan
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Bassman and zgwolf