Prvi grow! Sjeme iz paketa.

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
12.06.2014
9
2
0
Eh ovako... 4 sjemenke su posijane. Prvo u navlazenu maramicu pa direktno u vec gnojenu zemlju. Posijane iz ciste znatizelje. 3 su vec nikle,jedna veca od ostale 2. Posijane prije 8 dana napolju. Cekam da malo narastu pa da ih presadim. Najveca je trenutno 4 cm. Vec ima 4 lista. Druge dvije tek po dva. Sta dalje? Koliko da ih pustim da narastu prije presadjivanja? I kad da pocnem sa dodavanje gnojiva it'd? I koliko cesto treba zaljevati? Kad su vec nikle nebi da im se nesto lose desi. Unaprijed hvala. :)
 

CilI

Habanero Maya Red
Banovan
24.10.2012
5.179
7.241
258
54
Texas,USA
Samo pitaj, ako te nešto muci. Jedino kada pises, daj sto vise informacija.
Veličina posude, gdje je drzis itd.
 

Ena&Modelsy

Aktivan Član
04.01.2014
499
473
83
Pa ne neznam sto korito,bolje svaka biljcica u posebnu posudu ,pitar,saksiju itd..a moze i u casu 0.5L pa kad malo poraste presadis na sajt i to je to..ne znam sto toliko rizikujete sa tom zemljom koja nije proverena ,umesto kupiti recimo teramagmu za te 4 biljcice dzak od 65L ti je samo 1500din i imas posle i za sajt i za sve..barem zemlja nije skuplja hebiga...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: CilI

Gagiba

Aktivan Član
Često se desi da te random neobavezne setve navuku čoveka da pređe u ozbiljno uzgajanje. :)

Kako si ih posadio, tako ih i neguj, bez neke tenzije i prevelike obaveze. Obezbedi im da što duže budu na suncu i potrudi se da svaka 2-4 dana budu zalivene. Zalivanje zavisi od kvaliteta zemlje, izloženosti suncu i veličine posude kao i od količine vode prilikom prethodnog zalivanja. Nek voda odstoji pre zalivanja (u nekim kasnijim fazama te možda zainteresuje i pH vode koji je relativno bitna stvar). Nemoj previše stajnjaka da im dodaješ da ih ne spališ.
Ukoliko ih uvedeš u cvetanje biće ti potrebno da im razaznaš pol, pošto nas ozbiljne momke samo devojčice zanimaju... ;)

Teraj tako, u slobodnom vremenu čitaj po podforumima, svakakvih informacija ima, pa za jedno mesec dana ako biljke prežive, možemo da popričamo dalje.

Srećno... :icon_wink:
 
12.06.2014
9
2
0
Zdravo narode. Nije me dugo bilo. Od 4 posijane 2 su uspijele, i obje su zenske :), more mali bijeli dlacica. :) Visina vise od 50 cm, zdrave. Jedna je veca jedna manja. Lijepo mirisu. Prebacene su u saksije i na balkon. Sta i kako dalje?