Psihičko stanje uopšteno

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
31.03.2014
4
1
0
Ima već 2 godine kako pušim travu. Do prošle godine (negdje baš ovo doba), pušio sam u sedmici po 2-3 puta, e onda sam malo više up'o u priču i evo već godinu dana ja nisam pušio svega 10-tak dana kad bi spojio. Svaki dan je minimalno 1g, prosjek 2-3 (zavisi kako se potrefi).

Primjetio sam dosta promjena na sebi, kako fizičkih, tako i psihičkih koje me najviše brinu. Postao sam dosta zaboravan, kratkotrajna memorija je otišla skroz, pogledam rečenicu okrenem glavu pokušam se sjetit 90% sam je zaboravio. A prije sam imao baš baš zavidnu memoriju, sjeć'o sam se sitnica koje niko nije. Takođe imam i promjene ponašanja, čas sam ono happy, normala sve, al' se desi nešto u mom mozgu što me prevrne i ja sam nervozan, sjednem i ćutim, jer ako se počnem svađat nemoguće izvrjeđam onog ko me iznerviro, kažem mu sve što mi se skupilo sa drama argumenata, ne ispadne lijepo na kraju. I da, rječitost mi se dosta smanjila, malo sam ograničen što se toga tiče.

Ono što me zanima jeste to za koliko vremenski otprilike bih ja mogao da povratim to sve, tj. da se mozak dovede u neko normalnije stanje tipa "nepušača vutre", jer mogu i da ne pušim. Nije meni to ni ovisnost, nego jednostavno volim zapalit haha. Probao sam par puta da prestajem i uspjevalo mi, svjesno odlučim da opet zapalim.

Inače imam 18 godina, dakle počeo sam sa 16, znam da i to dosta utiče na psihu. Kao vrlo mlad sam počeo da pušim haha.
 
31.03.2014
4
1
0
Znam da je od vutre sve, znam kakav sam prije bio i sad. Al' pitam naprimjer sad prestanem pušit skroz, za koliko bi se to sve vratilo u normalu, godinu dvije tri, vjerovatno treba i dosta vremena.
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Pa ako vjeruješ da te shebela vutra odbaci to...pokušaj raditi na sebi....tjelovježba je odlićan naćin riješavanja negativne energije nakupljene u tebi...ako briješ i na agresivnost poćni s kontaktnim sportovima....čitanje isto dosta pomaže...pa prouci malo meditacije i tako to...možda je religija odgovor na tvoje probleme..poduzmi nešto.
 

Creative

Grow support
Poznanik Foruma
04.02.2012
1.504
2.273
188
45
Tomorrowland
privremeno zaboravljanje se zna desiti kod cesce pusis kroz neki duzi period ....odmori 2,3 mjeseca i skoro sve po starom ;)



Ps. kakvi izuzeci ??? ako krenes 40 dana barem nista ......mlad si za takve pojave dobro ti kaze chill odmori jos koju godinu dok se razvijas.
 

CilI

Habanero Maya Red
Banovan
24.10.2012
5.179
7.241
258
54
Texas,USA
To o čemu pričaš je sve u tvojoj glavi. Ako si preterjivao sa pusenjem si sam kriv. Tvoja glava
tvoja odluka. Nije ti vutra tebe stavila u usta, ampak si to ti napravio. Ako prestanes pušiti,
kad ćeš dosegnut prijašnje stanje. Možeš za sedmicu ili godinu dana. Opet ti je faktor tvoja
glava ili da se bolje izrazim tvoj unutrašnji ja. Vise ćeš o vutri razmišljati duže ce trajat.

Promenio si se?, ili da kažem drukčije.
Prije duvanja vutre si potiskivao stvari koje su te smetale u tebi, nisi direktno od reagirao.
Posle duvanja si samo bio iskreniji i izravniji.

Za 16-18 godina, kada ti se mozak razvija, si se sa moje tačke stajališta previše
napusavao. Pamet u glavu, popuši jedanput na tri mjeseci. Ako si kakav takav karakter
neće ti bit problem to napravit, ako si mlohav /mekan/...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Avantura

Magnetizam

Aktivan Član
25.06.2010
92
229
33
37
To što ti se rečitost smanjila je rezultat NEčitanja knjiga... Za početak smanji vutru na minimum, i uzmi pročitaj neku knjigu. Ono što je jako bitno u tvojim godinama je da nikako ne uzimaš nešto jače od vutre, jer ako uzimaš neka sr*nja pored vutre onda ti je to najveći uzrok problema...
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.596
2.598
Ima već 2 godine kako pušim travu. Do prošle godine (negdje baš ovo doba), pušio sam u sedmici po 2-3 puta, e onda sam malo više up'o u priču i evo već godinu dana ja nisam pušio svega 10-tak dana kad bi spojio. Svaki dan je minimalno 1g, prosjek 2-3 (zavisi kako se potrefi).
Inače imam 18 godina, dakle počeo sam sa 16, znam da i to dosta utiče na psihu. Kao vrlo mlad sam počeo da pušim haha.
A šta reći nego ovo sa kraja citata, ...haha
Odakle samo iskačete.
Kako ti je bilo u školi,garant dosadno :D Učitelji glupi,dosadni,lektira se ne čita,mrsko i zapisivati u bilježnicu što profa govori,neopravdani sati,ukor pred isključenje radi istih,starci smaraju,da je neke love pa da se uzme neki bijesni skuter,izlazi se u narodnjačke klubove...

Ili možda ipak nije to.
Redovan u školi,ocijene zadovoljavajuće,učitelji zanimljivi,rado se slušalo predavanje,redovit,umjesto lapljenja pokafanama i klupama sport aktivan ...

Nedo te kru' da ovo pročita Slavko Sakoman ,Jadranka Kokoš i Karindža Marko :D ,zabranit će i slike od marihuane :D
Tema je bezveze :D
Napušeni maloljetnik uskočio u kožu mlađeg punoljetnika i rodili se psihički problemi ... a za sve je kriva marihuana :D
A thompson,severina,modni mačak,mamić i toni cetinski nisu :D

Sjedi, 1(zaključeno) :D

Svaki dan je minimalno 1g, prosjek 2-3 (zavisi kako se potrefi).
 
20.08.2013
13
27
3
34
mislim da trebas rijesiti neke stvari sam sa sobom i ne se previse zamarati resetiraj se i kreni ispocetka ?
 

hotnspicy

Aktivan Član
22.07.2012
172
401
63
33
kolega prvo, rano si poceo..ja imam 24 a pustii sam poceo sa 22 a izmedu 15 i 22 godina sam imao masu prilika da propusim no na srecu bio sam u drustvu u kojem je ekipa meni branila travu i zahvalan sam im zbog toga..isto govorim ljudima izmedu 16 i 20 godina..to ej najgore jer mozak ti se jos razvija a ne samo to, ima tu dosta stvari koje trebaju da se razviju..jednom kad napunis 21,22 to je onda to, onda pusi kolko te volja al ni onda nemoj pretjerivat jer sve sto je pretjerano nije zdravno ni dobro :)

uglavnom, uzmi pauzu od vutre al ono ozbiljno..zavrsi skolu, faks, bavi se sportom, prodi sve sto se treba proci u tim godinama i onda kasnije ti vutra dode ko neki fini dodatak u zivot :)

pozz
 
  • Sviđa mi se
Reactions: flegma_ja