Vesti iz medija, slobodno dopunjujte :)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

the Dreamer

drimerica
03.03.2012
488
296
63
39
Prijedlogom novog kaznenog zakona RH se pogoduje dilerima. U suštini, neće biti kazneno djelo ako imaš manje količine za osobnu upotrebu, ali biti će kazneno djelo i kazna zatvora ako uzgajaš za osobnu upotrebu. Drugim riječima, OK si ako kupuješ od dilera, a kriminalac si ako uzgajaš...? Ma svaka im čast.
 

Petar Pan

Aktivan Član
18.07.2006
228
55
28
Ali za ovo smo stvarno sami krivi. Zakon se uopće i ne mijenja, jer su sve droge i dalje svrstane u isti koš. Dakle ja sa marihuanom i netko sa heroinom smo i dalje pred zakonom isti, a minimalnu količinu određuje suci zasebno za svaki slučaj, a svi znamo kako to ide kod nas :icon_lol: Ali problem je u nama, nismo aktivni, ne borimo se za svoja prava. Pogledajte samo kako su homoseksualci postigli ono što su tražili. A mi se i dalje skrivamo u kućama kao zadnji kriminalci, kao najveći ološ. A ako smo ikada imali priliku, sad je imamo. Ali je ipak bolje pričekat par godina do nove izmjene zakona, možda tada budemo imali više sreće (moš mislit).
 

jesam

rokenrolerica
Urednik
Moderator
14.01.2012
2.250
10.201
358
Evo ovako, mislila sam da ce do ovakvog razvoja situacije doci tek u 9. mj. I to zato sto ce doci do raspada koalicije zbog najbahatijeg covjeka R.C., a na njihovo mjesto puca HSS i ovo je, ako nije ispitivanje javnosti, vec unaprijed cisti ustupak toj stranci. Nadam se da nisam ovaj put u pravu, jer se u tom slucaju nista vise napraviti neda.. Nemam nikakve info iznutra ni izvana, cista logika, naprosto me zabavlja analiza buducih dogadaja na temelju proslih.


Ali, tu se vec toliko akcija dogovaralo, ne znam jel se ista od toga obistinilo. Jedino sto sam vidjela je kad su bili Karamarkojadranku prosvjedi da su neki, mislim klinci, imali neku valjda peticiju. Ciju nemam pojma, jer sam se samo izdaleko smjeskala. Uvukla sam se i ja u sebe, ne samo sto se nase stvari tice, i ustvari pun mi je kufer vise sutnje i debilane.

Nek ovaj post stoji neko vrijeme, a onda bit ce najpametnije da se brise, ne zbog mene, nego moguceg bijesa politicke elite.
 

Napušena Vjeverica

Napušen Čan
Banovan
24.12.2009
1.002
189
88
Moram off.

HSS nema niti jednog zastupnika u Saboru. Pogrijesila si u racunici. A Cacica se nece rijesiti jer nemaju koga sposobnijeg staviti.


Da ne idem skroz off...



Vau, legalizirali su uzgoj industrijske konoplje. Pa nisam ni znao da se prije nije smijela ili nije bila odobrena uzgajati. No, nisam dovoljno upucen u industrijsku konoplju da bih uopce znao sve pozitivne aspekte njenog uzgoja (znam samo da se od nje moze napravit tkanina i papir no time se nitko ne bavi, koliko znam ((bar u ovoj drzavi)) ).
 

jesam

rokenrolerica
Urednik
Moderator
14.01.2012
2.250
10.201
358
VJEVERICA KAZE: HSS nema niti jednog zastupnika u Saboru. Pogrijesila si u racunici. A Cacica se nece rijesiti jer nemaju koga sposobnijeg staviti.



Moguce da nisam u pravu, pa nisam vidovita, ali to mi za HSS apsolutno stoji. Pa bas zato sto i nemaju zastupnika!!!!Doduse, jedan se jos uvijek predstavlja kao njihov, al ga oni ne priznaju. HSS je donedavno bio stranka, a kaj su sad? Jel ih se opce netko vise sjeti, di su?

Gle cuda, bas sad na Dnevniku u nekoj medjusobnoj svadji, ali inace....doduse, ja bas vise i ne gledam TV, a sve manje pratim i portale.

Mlad si pa ne pamtis da je upravo HSS zeznuo vlastitu koaliciju sa SDPom i priklonio se u odlucujucem trenutku HDZu, nakon cega se HDZ i vratio prije vremena.
A sigurno ne znas di je puklo izmedju SDPa i HSSa? Upravo na KZ oko droga, marica trebala bit dekriminalizirana, il nesto slicno ko u bivsoj Jugi.
Sta mislis, zasto HSS nije sada u koaliciji sa SDPom? Zato sto ih SDP naravno nece, a nije im ni sila, trenutno.
I na kraju, sigurno ne znas zasto ja mislim tako kako mislim. To sam vec napisala rego, al evo jos jednom: ako pukne s HNSom, a sve govori u prilog tome,( a izmedju ostalog i zato jer je Vesni P. stalo samo do zastupnickog mandata u Europskom parlamentu) SDP ce se jos jednom posrati i pristati na HSS jer samo tako mogu ostati na vlasti. A bogme je skoro puklo i sa IDSom. Mogla bih ti i dalje navoditi argumente, al smo i s ovim pretjerali.

Ne volim laprdati o politici vec godinama, al bogme nedam vise da se ni politika samo tako bahato i i bezobrazno mnome bavi, u svim pogledima.

AK nis ni ovaj put od bar malo blazeg zakona, imas ti pravo, stranka, od 2013, pa ak su u Nizozemskoj legalno imali Stranku pedofila, valda bi mogli i mi imati, recimo, Stranku ljubitelja vutre, haha. Al tko bi se to od nas usudio. Radje mi lijepo, svak u domu svome il nekome tamnom kutku, zapalimo, pa ak netko od nas malih i zavrsi u zatvoru na par godina il samo sjebe karijeru, budimo sretni da to nismo mi sami.
 

Napušena Vjeverica

Napušen Čan
Banovan
24.12.2009
1.002
189
88
Mislim da ne idem off ako nastavim diskusiju, posto se radi o novom prijedlogu zakona o marihuani. Jel tako? Slobodno me ispravite/obrisite ako grijesim.


Kao prvo, vrlo dobro znam zasto HSS nema niti jednog zastupnika, oni su se na proslim parlamentarnim izborima priklonili HDZu kako bi imali vecinu za ustavne promijene a zauzvrat su dobili fotelje s kojima su napravili ogromnu stetu. No to nije toliko bitno za ovu pricu, poanta svega jest da je zakon jos uvijek u prijedlogu a mi bi vrlo lako mogli sastaviti vlastiti prijedlog zakona te poslati Vladi na razmatranje. Trenutna Vlada je veoma moderna (objektivno) i znaju poslusati gradane iako sumnjam da bi nas poslusali posto oni imaju svoje "strucnjake" jel, koji u zivotu nisu zapalili joint al znaju "sve" o travi i drogam jel. Trolololol.


Vidio sam nekoliko slicnih tema, blogova o tome na ovom forumu, valjalo bi to razraditi detaljnije i poslati Vladi.



Pocetak pjesme sve govori:
http://www.youtube.com/watch?v=52Yh33L1Lrg&feature=BFa&list=LLEgNbhERFQS0kzNb4NMkeSA

U daljnju diskusiju necu ulaziti. Nije ovo tema za to.
 

shtef25

Aktivan Član
06.05.2012
75
11
0
38
"Radna skupina koja je proteklih mjeseci radila" lol...i onda izađu u novine sa ovakvim manjkavim i nedorečenim zakonom bez presice nego svak za sebe daje obrazloženja u neslužbenom razgovoru sa novinarom..što reći uopće za ovakvu neprofesionalnost bi u privatnoj firmi te čekala kutija na radnom stolu sljedeći dan da si pokupiš stvari i odeš u kadrovsku po knjižicu

iako sva sreća da je to izašlo van prije izglasavanja pa ima još mogućnosti za reakcije
 

Napušena Vjeverica

Napušen Čan
Banovan
24.12.2009
1.002
189
88
Dr.Chronic je napisao(la):

Super, bas nam je trebao takav glupi naslov clanka tokom donosenja novog zakona o marihuani.
Pitam se da li je to povezano.

Svaki pusac trave jako dobro zna... da se ona napusila ne bi se mogla popest gore niti bi imala volje. Da nije tuzno i opasno za nas growere, bilo bi smijesno. Ovo je propaganda.