Izbacen je taj auto davno iz utrke od strane velikih.. prvi modeli su napravljeni ranih 90ih, ovakvi modeli su trebali bit na trzistu prije 4 godine, a eto ja sam (kao i vecina vas) za njih cuo tek sada (jos nisu uspjeli dospijet na trziste)..
Zalosno je da jedan revolucionaran pogon ( NA ZRAK
Z R A K ALO) dobije 0 medijske paznje toliko dugo vremena.
Inace brejn.. ne djelim tvoje misljenje da je elektricni auto toliko superioran ovoj varijanti.. jer opet ga moras punit na struju negdje.. a zamisli si sada coca cola + pepermint eksperiment.. kad bi se napravila neka tabletica koja reagira sa zrakom u spremniku i skomprimira atmosferu unutra kemijskom reakcijom da mozes doc barem do sljedece benzinske/uticnice za struju npr?
Manualne pumpe bi bile toliko unaprijedjene dizajnom da bi u krajnjem slucaju izvadio iz auta nesto nalik na orbitrek, i koristeci vlastite snage napumpas si auto za daljnje pustolovine kad je kriza sa strujom..
Meni je ideja jebena skroz.. samo neznam jel bi imalo utjecaja na okolis da milijardu auta u isti tren skomprimira toliko zraka.. hmm u svakom slucaju manje stete nego fosilna goriva obzirom da izbacuje vani cisci zrak nego sta usisa (radi filtera)