Grow app

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
30.11.2011
15
31
13
35
Počeo sam prije nekih mjesec dana svoj prvi grow, pošto sam programer i sys admin imao sam na raspolaganju serversko kućište koje je btw OGROMNO.. 110X110X45.
Kako mi je programiranje strast a i vutra onda sam skontao da bih mogao sve to nekako pojednostaviti.

Znači ovako:

Napravio sam jenostavnu aplikaciju za hardware koji sam imao tu po kući (naravno trebat će još par stvari doraditi ali polako). Aplikacija trenutno ima 2 senzora (temp senzor i jednostavni senzor na ventilatorima) a razmišljam kako bi mogao postaviti još dva (ph meter i humidity meter) s tim da imam senzor za svjetlost samo trebam još par dll ova prokontat pa da i to priključim.

Aplikacija prati:

- temperaturu i brzinu okretaja ventilatora koje sam podesio tako da uključi veću brzinu okretaja ako se temp previše podigne ili da smanji ako je prehladno s tim da se vrijednosti mogu zadavati onako ručno, kako mi paše :)
- Snima web kamerom određeno područje svako 30 sekundi i pravi time lapse od slika na kraju svakog dana.
- Vodi dnevnik u kojega upisuje automatski podatke toga cijelog dana postavlja u dnevnik time lapse i naravno nudi mogućnost dodavanja komentara.

Sve to sam priključio na mini itx matičnu ploču i stavio winXP.
I sad se ne trebam brinuti da će mi netko skužiti da imam biljozu u računalu... Kako i bi kad je to potpuno funkcionalno računalo :)

Evo ovo je moj Dnevnik razvoja aplikacije pa ako netko hoće da isproba nek se javi na pp pa da napravimo neku dobru app za sve nas pc growere.


Evo i slike




Uploaded with ImageShack.us
 

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.566
188
svaka chast na aplikaciji...

samo..mislim da bi puuuno korisnije i praktichnije bilo napraviti aplikaciju za outdoor..koja bi pratila vremenske prilike na sajtu ( priblizhno ) ukljuchujuchi i broj sunchanih sati..+ kada bi se spajala na neke stranice posvechene migraciji shtetnika na poljoprivrednim kulturama...

ne znam dali uopche postoje takve aplikacije i za ove "legitimne" poljoprivrednike..ali.na tome bi se stvarno mogla napraviti ozbiljna lova..

( ako se odluchish na taj poduhvat...rado chu ti pomochi svojim iskustvima i znanjem..da ipak nekako iskoristim godine provedene u agro. obrazovanju..a da nije isljuchivo vutra i loza u pitanju :p )
 
30.11.2011
15
31
13
35
Pokusat cu danas nekad spojit i ovaj lux meter i uzet jos jedan senzor za temp i ubacit ga u zemlju.

Vjestice, moglo bi se to vrlo lako uz minimalna ulaganja napraviti za outdoor. Progooglaj "raspberry pi + solar case" to je pc mali potpuno funkcionalan koji radi na solarnu energiju... Uzmes to, neki gprs stick i online vidis sta ti se sa biljkom dogadja.

Btw jel itko ima iskustva sa automatiziranim navodnjavanjem? Rainbird i tako to.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: delboy

artistic

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
26.07.2011
347
1.480
143
Universe
Stvarno, svaka ti čast...zvuči kao nesto bas dobro, zanimljivo i funkcionalno...sretno s tim razvojem aplikacije i nadam se da ces ubrat neke pare, a i plodove s tim hehe
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Svartberg

maverick

Aktivan Član
03.01.2011
340
578
93
Svartberg je napisao(la):
Super je taj raspberry, al se grije dosta.
Evo ovdje sam jednom već pisao o nečem sličnom bazirano na arduinu za indor https://www.vutra.org/topic/9820-prvi-grow-help/?p=223640

I da uz solarni panelić, gprs i kameru je to pravi HiTech guerilla grow sa odlascima na sajt samo kad je to potrebno, a ti imaš real time nadzor. Također s kamerom dolaze i nove opcije tipa motion detection da okine fotku ako netko uđe u kadar, ako je čovjek znaš da je sajt kompromitiran.

Nije rainbird, al ako baš treba navodnjavati vani https://www.vutra.org/topic/8280-samostalno-navodnjavanje-u-outdooru-guerrila-style/
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Z&N and Svartberg

cj1980

Banned
Banovan
25.08.2012
83
14
0
43
odklicna ideja nadam se da cu je imati u plkanu testirati bilo bio super da nekako uguras i nesto kao web kameru da vidis kaj se nalazi unutra :) mozes mi dati neku shemicu ili nes bas bi probal to na svojem micro boksu koji radim to mi se cini kao kontroler