Kako se rijesiti ovisnosti o zlorabljenju cannabisa?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Mario R. je napisao(la):
Bok ekipa,nisam htio započinjati novu temu,pa se ispričavam ako ovo nije mjesto za što ću priupitati..pušim ima već jedno 11,12 godina..ali u zadnje godinu,dvije,počela me hvatati tjeskoba i anksioznost kad god zapalim,ne budem društven,inače volim pričati i dijeliti priče,ali svaki put kad zapalim,totalno se odvojim,nema priče,praznina,onaj osječaj teškoće u prsima i to,ne bih nazvao to depresija ali tako mi se čini,,,puno sam čačkao o sajtovima,ispitivao,pa sam se odlučio i vas priupitati..ozbiljna je stvar jer počinje mi utjecati na život.
Ovo je čest slućaj,dešava se mnogim pušaćima,isto se desilo i mom bratu...kad se nadimio padao je u depresiju...razmišljao negativno...osječaj straha...paranoje svakakvih vrsta...povlačenje u sebe i samo je tražio krevet da legne ili zaspe i ceka da prođe...nikako nije mogao to staviti pod kontrolu..kroz 3-4 sata bio bi dobro....mjenjao je sorte...pokušao da povuće samo dva tri dima i gasi...na kraju odustao je od vutre i od tada sve je ok.
Power je u pravu..privatni problemi pod utjecajem postajali su mu neriješivi i 100x veći nego što jesu...sve to desilo mu se iza 25 godina...do onda pušio je recimo 3x na tjedan bez ikakvih problema
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Mario R.
19.03.2014
6
1
0
Upravo to Jack,evo 27 mi ide,a eto pocelo mi se to desavati taman oko 25te..i sve kako si opisao,malo manje paranoje hehe(šala mala),nego ne mogu vjerovati da ne mogu to kontrolirati,uzas..i ti privatni problemi,upravo to,nerjesivi i poduplani od strane toga.
 
19.03.2014
6
1
0
Ništa osobno,ne bih ovdje raspitivao se o savjetima i iskustvima da shvacam nesta tako,hvala Grow i upravu si,"ono si sto mislis".Hvala još jednom,susretljivi ste.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Creative
28.04.2014
1
0
0
OrangeBud je napisao(la):
Svakoko ću probati popunit dan obavezamama. Stvar je u tome što je moj gušt postao moj cilj na dnevnoj bazi tj. žiža je ono zbog čega ujutro ustanem iz kreveta, ono zbog čega želim raditi i ne znam da li život ima smisla bez pljuge jer me trenutno ne zanima ni jedna stavka iz ovog kapitalističkog svijeta mislim na auto,vikendicu,skupu garderobu, putovanja dakle ne znam zbog čega bi dalje išta radio kada mi bez troška na travu novac maltene ni ne treba.
Da se mene pita ja bi pušio i dalje jer sam svjestan toga da me je trava napravila boljom osobom nego što bi bio bez nje ali u priči nisam sam i to je bad jer žena i ja smo 9 godina u vezi a ona nije nikada pljugala (svega par puta) i ne želi da joj život prođe u 4 zida bez mene jer je sam jebena biljka pred monitorom,
poistovjećujem se s vjevericom, a još više s narančastim. samo što sam se doveo u problem.
kada sam krenio pušiti, u isto vrijeme sam se krenio kačiti na igrice (pucačine). trebalo mi je mjesec, dva da se navučem i dvije godine da mi dođe u glavu da sam provodio do 18 sati na kompjuteru, a sa faksa su me izbacili (koji sam u početku izvrsno odrađivao). sada studiram drugi faks, imao sam par uspona i padova sa depresijama, mali problemi na faksu (u ovo vrijeme sam izgubio pojam "pauza"), ali me dobro ide i zadovoljan sam sa svojim životom. lišen sam želje za materijalnim, za tuđom pažnjom, općenito smatram za sebe da nemam komplekse.
krenio sam u vezu s djevojkom, koju cijenim, poštujem, i volim iznad svega, samo što ona neodobrava travu. s većinom razloga morao sam se složiti, htio ne htio: pogubljenost, facijalni tikovi, asocijalnost. zbilja sam to primjećivao na sebi, i još uvijek pomalo. rekao sam da ću smanjiti. nisam. ali ona se uselila umene, i sve je to bilo ok, jer smo imali neki dogovor, (koji nisam poštovao ni 2% jer nisam mogao stati). prestala je biti ok situacija. kompletno sam sjebao svoju vezu kad sam sjebao još dva dogovora između mene i nje. cijelo vrijeme sam je ubijeđivao da nemam problem.
ali..
dozvolio sam da mi nešto bude draže od nekoga? ja sam ovisnik i o marihuani. ne moram biti fizički ovisnik, ali ja se sramim samoga sebe.
 

finestBLkush

Aktivan Član
13.04.2014
346
588
0
109
iskreno, pusim 7 godina, zadnje 4, da se covjek zapita, mjesecno se desi mozda 7 dana ukupno da ne pusim,...
ima dana kad na dan ispusim jednog bio to top il glic, ima dana kad se i preko 7g ispusi,... da kucnem od drvo u zadnej vrjeme se ima al uvjek ima onaj jedan dva dana kad se nema... u tim danima se zapitam jesam li ovisan, jer ne znam izgubim apetit, pijem dosta vode, slicno mamurluku, sve mi smoreno ja sam smoren... ali nekako sam optimistican i mislim daj e to samo stvar navike, kao cigara(ona izaziva ovisnost) ali u mom smislu je slicno jer zapalim kad mi se pusi nekad provedem 10h sa punom paklom i ne zapalim.... ali jos iskrenije mislim da nisam u stanju da pestanem pusiti duzi period, jednostavno nema pi*ke da to uradim :D

p.s. da navedem dan mi je prepun obaveza oduvjek uspiio sam naviknuti sve raditi high a i sve se moze uskladiti :D
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mlst

mlst

EvilWeed
04.08.2009
207
206
43
35
Nis be!
To sto mislis da nisi za duzi period pauze je samo trenutno , ne znas ti. Zamisli da ti je neko rekao pre nego sto si poceo da pusis da ces pusiti svaki dan , sigurno bi se drzao svoje nepusacke misli da to nije moguce .
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.597
2.598
Moraš isprobati sto načina nekonzumacije da bi odabrao onaj koji će ti se najviše svidjeti,tj onaj koji je 'najbezbolniji' :D
Ja sam prošao različite faze nekonzumacije i trenutno sam u toj,... namam dima a nemam ni para ni volje da se natežem sa dilerčićima,...ej jel' ima ...nema trenutno,bit će.
I ne duvam.
U 99,9 % vremena kojega provedem budan 'danas' ,uopće ne mislim na duvanje nego su mi misli usmjerene na to kako me malo handri vrijeme jer sam trebao već ove svoje curke presaditi negdje out a nemogu radi lošeg vremena :(
No nazire se izgleda nešto :D
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.198
258
Hebes ovisnost. Svi smo mi zavisni od necega, neko od teskih droga, neko od sise, neko od posla, neko od roditelja, a neko i od samog sebe jer da mu nije njega odlutao bi vaskolikim prostranstvima umjesto sto je zacauren u svom tijelu i svojoj ulozi.

Meni je veca ovisnost o ovom forumu. Navikne covjek na clanove koji se tu redovno pojavljuju pa mu postanu kao dio porodice, pa mora svratiti da ih obidje i uvjeri se da su dobro :)
 

amneziaHaze

AluGrow
Banovan
19.04.2014
1.783
2.490
188
pa trava nije ovisna u smislu da ako stanes pusit pocet ces se tresit ili ti nece bit dobro jedina ovisnost je zelja da je pusis al to isto mozes rec za cokoladu hahah

ja osobno pusim vec 3 godine i znalo se desit da bi pusio svaki dan pa onda 6 mjeseci da nezapalim ni jedne stoji mi uvjek zelja mogo sam jednu al se izdrzi :D
 

Smoky69

Aktivan Član
12.04.2014
65
35
0
Smanjuj polako kolicinu vutre,znaci pusi sve manje. A kad te opet pocinje navlacit da zapalis pronadji neku drugu zanimaciju i probaj se u tu zanimaciju totalno ufurati da zaboravis na vutru. Dogovori se sam sa sobom ovaj tjedan cu popusitu 7 g i drzi se tog plana!
 

jadran-kush

Aktivan Član
27.07.2014
129
712
93
jee da je tema iz 2012-te al moran se nadovezat i rec ti vjeverice da nisi jedini koji ima takve probleme. ja evo lud u glavu vec 3 godine nemogu ni 15 dana u komadu pristat pusit.... ma sta 15, nemogu jedan dan al 15tak bi triba radi vozacke jer su mi je digli davne 2012.te... i eto vec 2,3 godine govorim sebi od sutra cu pristat pusit otic izvadit ljecnicko i podignit vozacku... i jos nista... sad evo trazio po google slicna iskustva pa nabasa na tebe i evo upravo pusim "zadnju trubu " ... haha.... a u jutro cu je vjerovatno zapalit prije nego oci otvorim... prokleti zakon :murija::puuuh::
 
23.11.2015
3
1
3
35
Ljudi.... Ja sam bila uvjerena da ću krepati ako ostavim pušenje i na jedan dan... Pušim sigurno 10 godina, intenzivno nekih 6...a svakodnevno, bez iznimke, pusila 2 godine. Volim, i voljeću zauvijek. Samo je stvar prezasićenosti i zloupotrebe. Onaj osjecaj kad nikad nije dosta, i hoces jos i jos i jos dok se ne umrtvis dovoljno da te nista ne muci i da padnes u komu a ne da zaspes... eh, tako sam se ja lijecila od posla koji mrzim i drugih tezina. Posao, proklet bio. samo da zaboravim... i tako sam malo pomalo od velike ljubavi i gusta napravila glupost. Poklopio se problem sa zdravljem i nervni slom zbog svega. Bacih ostatke u smeće i evo već 7 dana bez.... Nikakav problem sa spavanjem. sokirana sam :D osjetim pojačano znojenje i lupanje srca...al proci ce i to. jedva cekam da odmorim odvoljno i opet zapalim iz gusta....
 
  • Sviđa mi se
Reactions: form

grouchy

theGrumpy
16.08.2013
7.177
23.426
1.098
ima tu i do drustva, secam se kako smo svakodnevno sedeli na strafti unekom od kafea i kibicovali srednju medicinsku i gimnazijalke koje su se vracale iz skole :p
leb te hebo ko modna pista a mi matori navareni kerovi!