Pao s 4 biljke

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
19.12.2010
102
34
28
Oni nisu ni imali nalog za pretres. rekao mi je moze,o ovo nalaksi ili tezi nacin, kao da sam predam aparaturu ili ce ici kod suca i napraviti pretres cijele kuce.
 

hazeri

.
Banovan
25.01.2016
7.664
34.464
2.598
Nije u Hrvatskoj kao sto je nekada bilo kada je murija prvo prebila covjeka pa onda pitala.Sada ipak cijeli postupak treba biti potpuno legitiman,nalozi,svjedoci,snimanje izjave u policiji tako da moj stav povodom problema sa padom je isti;kontaktiraj odvjetnika,upoznaj ga sa svime ovime sto si nama napisao pa ces onda biti pametniji.Inace ovako preko foruma ce ti se po glavi motati sto misli,a nigdje riesenja.Uglavnom ti ljudi sa foruma dobro govore ali ipak je odvjetnik taj koji sve zna sa pravne strane.Znam da treba novaca za odvjetnika ali brate cupaj,vuci,potegni...potrudi se rjesiti problem dok nije doslo do suda.
Poz i drzi se!;)
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.597
2.598
Nažalost i dalje postoji čuđenje,kako,zašto,zbog čega,šta nisi ovo,šta nisi ono,ja bi ovako,ja bi onako ... i tako dalje.
Ako je postojala određena indicija od strane policije da ga sačekaju,zaustave,pitaju,ovo ono ... budite sigurni da su imali dobre argumente da ga 'startaju'.
Mogao je mozak na pasu u tome momentu glumiti da nema pojma o čemu se radi i svašta nešta ... uvjeravam sve koji se čude, da bi policija izašla iz njegovog stana sa opremom malo kasnije...onoliko koliko je potrebno da sud izda nalog za pretres.
Do izdavanja naloga bi mozak na pasu čekao u stanici.
Ovako,dobrovoljno predavanje opreme i bilo šta ,što ga veže za slučaj ... treba biti navedeno u policijskom zapisniku kao dobrovoljno sudjelovanje u rješavanju slučaja.
Što će u konačnici sud uzeti kao olakotne okolnosti prilikom donošenja presude.
Plus,sve ostalo što mozak na pasu navede u svojoj obrani na suđenju.
U svakom slučaju djelo je beznačajno a tako bi se trebalo i tretirati na sudu.

Moj prijedlog za mozak na pasu je sljedeći;
Kad dobiješ poziv od državnog odvjetništava kao osumnjičenik,gdje će ti biti navedeno da moraš imati odvjetnika... napiši molbu da ti se dodijeli odvjetnik po službenoj dužnosti jer kako i sam navodiš... nemaš ti te love za te skupe odvjetničke fore i forice.

I još jednom,sretno ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: form

faki

Aktivan Član
19.09.2014
134
316
63
forest
citam citam trudim se ne mozemo mi njemu nikako pomoci ,valjda je mislio da ima neki advokat ovde pa da ga free isprati
dati im da udju bez naloga puj puj daleko bilo
onda opet mislim sto mnogi pisu nisi ti toliko miran koliko se pise
po necemu su upoznati sa tobom
msm da si ostao ne dorecen
cak sta vise msm da tema nije trebala ni da ode na 5 strana
usro si motku jebiga idemo dalje
znam tesko je ne daj boze nikom
ali backo moj pali mozak budi se i sretno !
 
  • Sviđa mi se
Reactions: publicenemy
17.05.2016
83
101
33
Beograd
www.vutra.org
-Ne možemo njemu pomoći ali možemo nama. Znači ovako, kada vam policija zvoni na vrata vaš prvi korak je da se ne otvara ako se ne čuje ništa, a ako već otvorite vrata, bilo bi poželjno da se samo otškrinu i da ne dozvolite policiji da može išta da vidi i nikako ali NIKAKO ih ne puštajte u stan-kuću ako nemaju nalog a nalog je danas malo teže izdati za neke insinuacije, obično ga izdaju kada baš imaju priču, inače za 5 malih biljkica kao čuli od nekog momka i odmah kao ajde ''može'' nalog, ma važi. Oni će na sve načine naravno PRIČOM da vas uplaše, da vam priprete kao ''ako ne sarađujete čeka vas to i to'' i verujte mi BIĆE UPORNI, vi samo treba da ljubazno odgovarate na pitanja i klimate glavom i lagano u glavi smišljajte razlog da žurite i da morate da ''idete'', telefon, radite na kompu, spremate jelo, itd. razloga! Znači, smirite se, otškrinite vrata, budite ljubazni i s'koncentrisani i dajte policiji do ZNANJA da ZNATE SVOJA PRAVA, u ovakvom slučaju vas brzo napuštaju, kada znaju da vi znate svoja prava što traži malo žustrosti ali baš malo, kulturna žustrost jer znate da ste U PRAVU... Nadam se da ovo nikome od nas neće trebati, POZZ. Groweri...!!!
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.175
398
42
Tacna
Iz vlastitog iskustva koje sam doživio prije mnogo godina mogu ti reći da to što si čuo iz rekla kazala ti je zapravo igra gluhog telefona. Prvo oni neće dolaziti prije naloga, niti provjeravati ili slično jer se na taj način odaju da imaju sumnju u tebe. Dođu ti s nalogom većinom u cik zore, preskaču ogradu i razvaljuju vrata, doslovno ih ruše. Prije toga skupljaju informacije, snimaju razgovore, slikaju te, bilježe kretnje, zapravo vode tvoj dnevnik. Sreća kod nas se sve to promjenilo, više toga nema, ali je u srbiji i dalje zaebano.
 
17.05.2016
83
101
33
Beograd
www.vutra.org
@No Joke... Sve je to tačno ali veruj mi da u Srbiji ima njih koji dolaze na foru jer nisu mogli iskamčiti nalog jer se teško dobija, i to su obično ovakvi lakši ''slučajevi''. Sam zakon da ne smeš ni da poseduješ ni pola grama marihuane policiji daje za pravo da jure i osobe koje imaju u svom stanu jednu biljku i ako to doznaju i odu po nalog SIGURNO ga NEĆE dobiti ali da bi oni napredovali u karijeri, sve će učiniti nebi li došli do slučaja, pa čak i to da dođu bez naloga a da kažu da ako ih ne puste unutra da će onda nabaviti naknadno nalog ali da pošto (tamo neko) nije kooperirao sa njima da će mu biti mnooogoooo gore ako budu ''morali'' po nalog... ovakvih slučajeva imaš dosta a ovakvih sličnih baš baš DOSTA...!!!
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.175
398
42
Tacna
A gle šta da vam kažem, onda je kod vas u srbiji golem nedostatak inteligencije u policiji. Za razliku od toga naši su i prije desetljeća bili na mnogo višoj razini. Inkriminirati se na način da prije naloga dolaze, pa logično ako ti dođu tako, da ćeš se riješiti i boxa i biljke i svega što imaš. Samo bi netkom bez mozga palo na pamet nastaviti uzgajati nakon tog prvog posjeta. Dovoljno je da čovjek malo razmisli i zna šta mu je činiti.
 

sbcjeceo

Aktivan Član
09.12.2013
673
713
113
015
Ne vidim kako normalnom coveku koji gaji 1,2,3,4,5 biljaka za svoje potrebe moze da se desi da bude uhapsen ili pod nadzorom policije ili sumnjiv na bilo koji nacin osim ako sam ne prica okolo.. Pa nema u policiji prorocica koje kazu gde ima marihuane... Dakle dok cutite necete imati problema jednostavno :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Cvećar

hazeri

.
Banovan
25.01.2016
7.664
34.464
2.598
Ima murija itekako pametnijeg posla nego hvatati growere sa par biljki.99% onoga što rade je prašina,a 1% vutra i to ako su količine u igri.Ako growas za sebe i šutiš nećeš imati nikada problema,siguran sam.A za srbiju neznam ali mislim da je slično kao i kod nas.
 

Felt

Psilocybe Semilanceata ( Liberty cap )
Poznanik Foruma
21.06.2015
707
3.749
163
Iz vlastitog iskustva mogu reci da dolaze ranom zorom,jer nebi smjeli dolazit prije 6,al dozivio sam i dolazak u 04:30 kad su staru preplasili i ona ih pustila.Dobro,tada nije bila trava u pitanju vec zuto koje je sada desetak godina na svu srecu iza mene.Kada je zutara u pitanju murija je u stanju napraviti sve da dodju do info.,nije isto kao kod zize.Nadam se da ce kod nas kroz par godina prepoznat kvalitetu canabisa i da ce legalizirat do neke mjere.Trebamo jake udruge,peticije itd. da se proba pokrenuti nesto jer kod nas u Hr sve ide ali ide puzevim koracima.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Cvećar
17.05.2016
83
101
33
Beograd
www.vutra.org
A gle šta da vam kažem, onda je kod vas u srbiji golem nedostatak inteligencije u policiji. Za razliku od toga naši su i prije desetljeća bili na mnogo višoj razini. Inkriminirati se na način da prije naloga dolaze, pa logično ako ti dođu tako, da ćeš se riješiti i boxa i biljke i svega što imaš. Samo bi netkom bez mozga palo na pamet nastaviti uzgajati nakon tog prvog posjeta. Dovoljno je da čovjek malo razmisli i zna šta mu je činiti.
-Može biti da su manje intiligentni ali na poslovnom planu nisu jer im to uspeva... Od 10 zvonjava i 10 otvaranja gotovo svih 10 će da popusti i da ih pusti unutra, ovo je suština moje priče, i naravno da se ovo nikada nama neće desiti i naravno da je bacanje opreme ''jedino'' rešenje. Kao što napisah iznad: SLAŽEM SE sa *sbcjeceo* da ako samo ja znam za moj ekstravagantni biljni raskoš šanse da još neko sazna su 0,00%!!! :)
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.175
398
42
Tacna
Sad ste se uhvatili drugog para opanaka. Iz kopa u špade, sbcjeceo skroz promjenio smijer rasprave. To i majmun na grani već zna, nema se šta oko toga slagati, ako imaš malo soli u glavi nemaš potrebe da se sekiraš.
U postu koji je razbudio temu je bilo "Što i Ako", al ajd da nedužimo kad se već mjenja smijer.
 
17.05.2016
83
101
33
Beograd
www.vutra.org
-Pa napisano je i ''Šta i Ako'', ja sam pisao ''ako'' a ti si dao tvoje dobro viđenje ''šta'', pazi, ovo što ja spominjem za dolazak bez naloga a prestavljati se kao da imaju nalog se ponajmanje dešava u našem DŽa svetu, al' dešava se, zato ja spomenuh a rešenje je ono što si ti naveo i to je to!!!