Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Sad je to svejedno, samo ti zalijevaj kako sam ti napisao i neće biti problema a ovako je moglo biti svašta jer redovnim i pravovremenskim zalijevanjem preveniraju se mnogi problemi koji mogu uticati na razvoj biljke, problemi sa korijenom prije svega. Osim toga, lijepo ti sve ide
Temperatura: 26 °C - 30 °C
Vlaga: 45% - 55%
Visina lampe: 40 cm - 45 cm
Zalio sam ih prije 4 dana s po 1,5 l vode svaku. Koristio sam Root Complex + Super Vit + Power Zyme + TNT(pola doze).
Dvije biljke mi izgledaju super, no druge dvije i ne baš, listovi su se objesili i nekako je usporen rast, najstariji listovi su požutili. Koliko sam proučavao to što im se moglo dogoditi je previše dušika, u nastavku je kako to izgleda, što mi je čini? da ih isperem samo s vodom?
Jel mozes sad da mi kazes kolko si vise struje platio ?
Posto planiram isto prvi grow po tvom dnevniku sa otprilike istom opremom ... Pa me neke tako stvari zanimaju ...
Temperatura: 24 °C - 28 °C
Vlaga: 55% - 65%
Ovih dana mi je vlaga malo visoka. Zalijevam ih svaka 3 dana s po 3 litre vode, svako drugo zalijevanje lupim nutrijente. Sada primjetim po listovima kada trebaju vode, nakon 3 dana što ih ne zalijem listovi se objese, a nakon 4-5 dana ako ne zalijem listovi krenu žutiti i biljka izgleda baš bez i malo života.
Sada koristim kobminaciju nutrijenata: Super Vit + Power Zyme + Bloom (njega sam dodao 2/3, sada ga mislim početi full dozu, nisu se biljek bunile)
U početku me je bilo malo strah kada sam vidio da listovi tako krenu žutiti brzo, nakon 1-2 dana što zakasnim s vodom. To je znak da fali dušika koliko sam shvatio iz svojih istraživanja. A isto tako sam primjetio i kad dodam samo vode ne krenu žutiti, pa mi nije baš jasno da je to znak da fali dušika, a samo voda odradi posao da prestane žutiti, je li to onda stvarno da fali dušika ili sama voda malo te nutrijente u zemlji mobilizira, ne zam, što vi mislite?
Super je to, slobodno sledeće zalivanje daj klopu po tablici.
A to što ti donji listovi žute je donekle normalno, malo od nedostatka klope malo od toga što su ti listovi zaklonjeni pa ne dobijaju dovoljno svetla.
Vlaga: 55% - 65%
Kobminaciju nutrijenata: Super Vit + Power Zyme + Bloom (full doza) - Sada je ovo već treći tjedan korištenja Bloom-a, bi li sada trebao prebaciti na Phosphor?
Zalijevam ih s 3 litre vode svaku svaki treći dan. Svako drugo zalijevanje koristim nutrijente.
Na jednoj su se pojavile male smeđe točkice, kažu da je to nedostatak Cal-Mag-a pa sam dodao pola doze.
Vlaga: 60% - 65%
Kobminaciju nutrijenata: Super Vit + Power Zyme + Bloom + Phosphor - Kad sam dodao full dozu phosporana jednoj se pojavilo na listovima znak nutrition burn-a, tako da ću onda ipak smanjiti dozu za nju.
Zalijevam ih s 4 litre vode svaku svaki treći dan. Svako drugo zalijevanje koristim nutrijente.
E sad, ova jedna biljka ima više problema, koliko sam gledao, to bi joj bilo Cal nedostatak (smeđe po listovima) i ovo žuto na krajevima listova bi bio nedostatak phospora. Ali mi je čudno kad sam dodao i full dozu phosphora na par listova se pojavilo jako malo isto znak nutrition burna, očito joj je prejaka onda full doza, a pola joj je premalo. Što mislite?
Mučim se s mikroskopom i fokusiranjem da vidim kako mi izgledaju trichome, uspio sam nešto uloviti, kako vam se čini?
Preporucen rezim zalivanja Hesija je: 1 zalivanje Supervit i Zyme (i Root complex prije), onda sljedece Bloom, Phosphot i Boost (u vege TNT), tako sam ja procitao ovde na forumu a ako ima nutrient burna onda samo jedno ili dva zalijevanja izbacis zeljeni dodatak (ili zalijes samom vodom).
Ne znam zasto je ovo, drugi su tako na forumu napisali