sta sam dobio ukrstanjem?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

grucho

Aktivan Član
29.04.2005
77
20
0
Pre oko godinu dana ukrstio sam AK-47(muzjak) sa jack flash(zenkom).Od dobijenih semenki odgajio sam biljke koje ,pa necu da se hvalim ali razbijaju -mene i prijatelje...Stvarno niti je ono da te salje u komu niti je ono da ima neki kratak rad.E pa posto se u uzgoj donekle razumem mene sad zanima malo strucna strana ovog sto sam dobio ukrstanjem jer se u to nerazumem.Tu mislim na koliki je THC% itd. HVALA!!!
 

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
312
99
0
suptropia.4t.com
Huh, od te 2 stvari si svašta mogao da dobiješ ukrštanjem. zanima te THC. Otprilike se obe ove sorte vode sa nešto preko 20% (ili makar 20%) THC i moguæe je da su tu negde, oko dvadesetice dobio i ti, to niko ne može da kaže bez upotrebe gasne hromatografije. Ali kakav je spoj biljka koju si dobio... to je malo teže.
AK 47 je hibrid kolumbijske, meksièke, tajlandske sative i Afghani-ja (dakle, indika). Kojim redosledom i na koji naèin su ukrštane te sorte, ne zna se (tajni recept), ali na veæini mesta se vodi kao veæinski sativa sorta. Meðutim, Simon, hibridizator koji stoji iza Serious Seeds kaže da je tu sativa/indika u 50:50, što bi znaèilo da je bilo nekih povratnih ukrštanja s Afghani-jem.
Za Jack Herrer, s druge strane, na nekim sajtovima stoji da je to brat White Widow, ali ja se ne bih uzdao u to. Pre æe biti da je to hibrid Skunk No.1 x NL#5 x Haze (takoðe mešano po tajnoj recepturi).
Poðimo od toga da su ove sorte (AK i JH) jako stabilizovane, a inaèe su stabilizovane oko 60-70 %, što se raèuna kao solidan procenat stabilizacije i da si ti ukršanjem dobio F1 generaciju kod koje su sve biljke uniformnog izgleda. Po tome bi ti trebao da dobiješ ono što je stvarno na pola puta izmeðu ove 2 sorte, što znaèi malo više sativa head high nego indica body stone. Ali, pošto stabilizacija nije potpuna (kao kod True Breeding Strains - Skunk, Afghani, Haze, NL, Durban Poison ili kod landrace sorti) i ti zapravo poèinješ hibridizaciju od F1 semena koje si kupio, ti dobijaš F2 generaciju gde su sve kombinacije njihovih roditeljskih linija moguæe, ali s manjom verovatnoæom, jer ipak imaš koliko-toliko stabilizovane sorte od kojih si poèeo. Dakle, velika je verovatnoæa da si ti dobio istinski hibrid Jack Herrer x AK 47, ali i izvesna da si dobio ko zna koju kombinaciju od svega pobrojanog.
Kako god, bitno je da si ti dobio nešto što ima dobar rad i da se tebi to sviða.
 

grucho

Aktivan Član
29.04.2005
77
20
0
OK! Zanimalo me je posto su me pitali za to pa nisam hteo da se pravim pametan! Inache biljke su dosta vitke mislim ne rastu kao grm ali ih rezanjem formiram tako da je krosnja veoma lepa- poslacu jednom slike! HVALA NA INFORMACIJAMA!!!!! :lol:
 

grucho

Aktivan Član
29.04.2005
77
20
0
Pa dok sam kod prijatelja primeti da se nekako previse izgube mogu reci da ja dosta panicim posto me nekako iznenadi,znaci ono kao nije mi nista i onda me zvekne.Trip traje dosta dugo i nije ono da dize-spusta vec drzi.Moram reci da je rech o dva dima posto nisam probao(jos) da se bas ubijem mada je i ovako zestoko!Dok cveta miris je bas jak dok kad se osus ima bas prijatan blag miris. :banana_jea:
 

Tripco

Aktivan Član
23.11.2005
312
99
0
suptropia.4t.com
Ou, Grucho, ti rekao Jack Flash, a ja sve vreme Jack Herer. Ali dobro, ne menja mnogo stvari. Èisto, da ne bude zabune, J.Flash ima samo još neko dodatno povratno ukrštanje sa Haze.
 

grucho

Aktivan Član
29.04.2005
77
20
0
nista zato ,primetio sam pa sam proverio nesto o ovim vrstama TO JE TO ! Sinoc smo se bas ubili! Inache za nedelju dana BERBAAAAAAAA!!!!!!!!!!! :banana_skakutje:
 

Vanzemaljac

Aktivan Član
02.01.2006
387
61
0
Dobio sam od Aliena extra kesicu sjemenki na kojoj piše"Sour Jack" :?:-nepoznata mi vrsta.
Kad upišem u Google uglavmom mi izbacuje podatke o wiskiju.Probam tražit slike-opet wiski :evil:

Dali neko zna nešto o "Sour Jack" :?:
 

grucho

Aktivan Član
29.04.2005
77
20
0
Postoji sorta Sour Diesel a tu su i Jack Herer ili Jack Flash pa je moguce da je u pitanju neki mix....mozda...
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
582
138
52
sour je banka semena
sour diesel- je sorta meni vrlo lepog ukusa na limun sa jakim pa skoro narkotickim high-em.Inace nam dolazi iz New York grada
 
  • Sviđa mi se
Reactions: doomer