Pet elemenata, marihuana i zasto je ona zabranjena

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop

Napušena Vjeverica

Napušen Čan
Banovan
24.12.2009
1.003
190
88
Ima vec dosta dana kad sam lezao naduvan i razmisljao o svemu i svemu i tako to, znate kak to ide kad ste "u drugom stanju svijesti" o cemu ce i biti govora ovdje. Nego, da idemo ispocetka.


To si pustite za slusanje a dobro je i za pogledat, samo ima malo opseznijih dokumentaraca na tu temu. Sad kad ste pustili, mogu vam dalje pricat pricu...


Lezim naduvan, ne znam za sebe, misli mi se vrte, vrte, vrte.
Bio je to onako creative couch lock. Znaci "nisam se mogo" micat a glava je radila na 150%.
Sad kad malo bolje razmislim, bas u ovome trenutku, vjerojatno sam samo prebacivao fizicku energiju u onu misaonu, poznatiji kao peti element ali o tome kasnije.

Posto sam imao tu kreativnu zelju da nesto kreativno napravim bez ikakve fizicke pomoci haha jbg ipak se nisam mogo pomaknut, rekoh "idem u glavi razraditi tutorial za vutra forum. Sto bih ja sada mogao reci i nauciti ljude a da vec nema na forumu. Rekoh, mogao bih napravit jednu opseznu temu o green canopy , nema se tu puno za rec a jako je bitno u svakom growu za bolju kvalitetu i prinos sveukupne trave." no onda sam se sjetio da je i dan danas, nakon toliko godina vutra foruma opet problem broj 1 pocetnicima shvacanje marihuane kao jos jednog obicnog zivog bica a ne tamo neke biljke kojoj trebaju flourescentna svijetla i brdo kemijskih gnojiva.

Pa rekoh: "let make it simple" odnosno "ajmo mi to pojednostaviti u jednoj temi na tolku razinu da bude razumijeta od strane najbanalnijeg pocetnika a opet da profesionalni uzgajivaci budu zapanjeni samomom jednostavscu i istinitosti mojih tvrdnji. Svijest mi je govorila da moram sagledati stvari onakve kakve jesu, u svojem najprostijem obliku, bez dodatnih informacija o onoj lampi, onom gnojivu, svjetlosnom rezimu i svim ostalim mogucim informacijama koje bi mogle opteretiti pocetnike a profesionalce naljutiti zbog razlicitosti uzgoja (ipak su tu razne tehnike, razni rezimi, razne sorte itd).


I pazite sto se sjetim. Onako naduvan, prazna glava a puna misli.
Ja vam nisam strucnjak bas nikakav, da se razumijemo. Nit sam biolog nit kemicar nit znam sadit neku special vutru. Ne. Ja osobno sam se uvijek povodio, vjerovali ili ne, da osjetim energiju biljke i utjecem na nju prema njenim potrebama. Mnogi cete sad pomislit da sam jos jedan napuseni nadrogirani hipi koji prica o tamo nekoj zajednickoj svijesti i jedinstvu. I bili biste u pravu haha. No poslusajte dalje....


I tako sam na krajevima svog razmisljanja dosao do ideje da napravim tutorijal o vutrinim osnovnim potrebama koje trebaju biti zadovoljene kako bi imali dobar urod.
Matematicka racunica nam je svima poznata: voda+zemlja+zrak+svjetlost+hrana(gnojivo)= urod

Nazvao sam to WEALF posto sam htio napravit brand opcepoznat i prepoznat sirom vutra populacije na cijeloj Zemlji. Neodoljivo vuce na Wealth zar ne, sto na engleskom znaci "prosperitet, dobrostojecnost"

WEALF: WATER EARTH LIGHT FOOD

Dakle, to je to. Sve. APSOLUTNO SVE sto biljci treba. A kasnije nakon toga sam dosao i do jos nekih saznanja al o tome cemo kasnije.

Vidite li nevjerojatnu povezanost s pet elemanata? Voda, zemlja, zrak, vatra (svjetlost) i eter (dusa). Istina, ja sam u svoju WELF ubacio i hranu al to se sjecam da sam jos duboookoo dvoumio dal da stavim posto taj moj FOOD iz WELF-a nije zapravo nista drugo nego EARTH, zemlja. Minerali. Dakle F je suvisan opcenito za ovu kalkulaciju, samo zbunuje i unosi kaos. DOSLOVNO.

Pravi "WELF" bi trebao glasit:

WATER EARTH AIR LIGHT FIRE

Samo tu mi opet ne stima racunica posto bi se zapravo trebala odnosit na pet elemenata od kojih je sav "Svemir" napravljen. Hocu reci da kada su svih pet elemenata u ravnotezi, tada se u materijalnom svijetu prikazuje materijalno bice, u ovom slucaju trava ali odnosi se na sva bica ziva i neziva oko nas.
Zapravo u cijeloj WEALF racunici mi nedostaje SOUL, dusa, eter, taj peti element.
Ali njega nisam ni mogao uvrstiti kada ga ja ne mogu vidjeti, ja nisam na tolikoj razini svijesti da mogu percipirati duse, aure, etere...kako god to nazvali... ali je tu. Svi mi to osjecamo, vise ili manje, ovisno kolko smo sputani materijalnim opterecenjima i dezinformacijama.

Imajte na umu da su sve drevne civilizacije imale jedan sistem a to je taj o pet elemenata. Oni nisu imali ni Boga ni Alaha nego vise bozanstava. Ta Bozanstva se danas dozivljavaju kao neka nadnaravna bica ali prava istina se izgubila tokom tisucljeca a prava istina je da to nisu Bogovi nego Elementi i nacin na koji se oni projiciraju u materijalnom svijetu. Joj sad sam prekocio puno poglavlja i zbunio sve one koji nisu upoznati sa svime ovime nego jos vjeruju da je Zemlja okrugla i da nas neki tamo djedica s dugackom bijelom bradom promatra.Ajmo mi da se vratimo na stvari koje razumijemo.
WEALF. Ukoliko imate najosnovnijeg znanja o poljoprivredi, biologiji i tome slicno shvacate:

Water = bez vode nema nista. Ona je pocetak svega. To mi je bilo u mislim kad sam ono bio naduvan. UVIJEK prvo voda. Kasnije sam citao drevne tekstove i ZAPRAVO pise da je kozmos nastao prvo od vode. Bila je velika voda i iz vode je sve drugo poteklo. Proucite to malo.
Ovako "laicki" voda je osnova svih zivih bica bez nje se ne moze.
Dakle, ukoliko nemate ciste i ph ispravne vode, biljka nece pravilno rasti.
Halloooo????
Biljka nece pravilno rasti jel? A sta je onda s nama ljudima? ZASTO mi pijemo ph neispravnu vodu i unosimo neravnotezu u nas sistem????? Zasto? Tko nas to truje pH neispravnom vodom i zatire nasa shvacanja i pogled u ono sto zapravo jesmo? Zasto nam "mazu oci" trujuci nas organizam vodom koja nije za nas te nas time izbacuju iz karmicke ravnoteze, prouzrokujuci ne samo blokade u mozgu vec i razne bolesti? Pogledajte malo znanstvena istrazivanja sto bi se desilo kad bi svi mi imali ispravan pH organizma da ne mislite da sam ja to izmislio. Nisam ja lud, svi oko mene jesu.


EARTH=
Sljedeci element za uspjesno uzgajanje marihuane jest zemlja, jel tako. Ona treba da bude tu za razvoj, od nje potjece sve, mi smo satkani od zemlje. Prah si bio, u prah ces se pretvoriti. Sama Biblija kaze da je "Bog" uzeo komad tla i napravio covjeka. HALO. PROBUDITE SE. Al dobro, malo sam prenapdan s pristupom. Znaci treba nam kvalitetna zemlja da biljka kvalitetno raste. To podrazumijeva i gnojiva jer ona nisu nista drugo vec odredeni dijelovi zemlje koja biljka uzima i pretvara u vlastiti organizam. Isto kao sto mala beba pije majcina mljeka da raste i razvija svoj organizam, tako marihuana uzima zemlju i pretvara je u vlastiti organizam. Uzima nezivi organizam i pretvara ga u zivi. Jel opet moram rec,probudite se haah. Sve je jasno ko dobar dan.

AIR= Zrak. Biljci treba CO2 da ga uzima, pretvara u energiju i ispusta samo O2 ili kako vec ide, spomenuo sam da nisam nikakav strucnjak sto se toga tice, materijalna ucenja su mi oduvijek bila otrov, kao da sam alergican na danasnje nazive za ovo ono a zapravo nije to to nego smo svi mi mi. Sad sam vas malo pogubio al shvacate da je zrak jedan element bez kojega ne ide. Dakle, vec treca komponenta koja je potrebna za razvoj zivog organizma, u ovom slucaju marihuane.

FIRE
(LIGHT)= Jos jedan element koji se spominje u drevnim spisima s kojima smo davnih dana izgubili pravi direktni istinski kontakt. Vatra tj svjetlost. Bez toga takoder biljka nece rasti, svi znamo koliko nama draga vutrica treba tog elementa za sto bolji i uspjesniji razvoj.

SOUL= E to je sad jedan od razloga otvaranja ove teme. O ovome ne znam nista osim da se spominje kao peti element, ono nevidljivo. Dal bi na to mogli gledati kao na genetiku biljke? Ako je bolji gen, bolja biljka? Da li je to dusa? Mislim da nije ali osjecam u sebi da se ta dusa zapravo projicira kroz gen, gen nam je pokazatelj duse. Bar je to moje misljenje, vidite da nisam boldao niti uvrstio u WEALF racunicu posto ne znam o tome zapravo nista.
Dal se to odnosi na nasu medusobnu komunikaciju s marihuanom tokom njenog rasta? Ako joj se smjeskamo, veselimo, ako je VOLIMO. Ako osjecamo "negativne" osjecaje prema njoj, dal ona losije raste? Sjecam se dokumentarca o kravama koje su davale vise mljeka ako bi im ljudi davali vise ljubavi projicirajuci to kao druzenje s njima u materijalnom svijetu, kontaktiranje, razgovor, milovanje. Mozda i seks? Bolje ne o tome jelda hehe.


.
Poanta: Ukoliko su svi elementi zadovoljeni i ako su u pravilnoj MEDUSOBNOJ ravnotezi, tada cemo dobit prvoklasnu biljozu. Sto nam vrijedi 1000w hps ako smo biljke posadili u 2l posudama? Ili ako im ne dajemo dovoljno zraka? Sto nam vrijedi ako smo im dali hrpu gnojiva a zanemarili ostale elemente? Vidite kako je to sve zapravo povezano i ne ide jedno bez drugog nikakkooooo.

E sad, kad sam vam dokazao da WELF funkcionira i da je to u biti to, mozemo dalje na ono najvaznije a to je ZASTO NAM JE MARIHUANA ZABRANJENA?

Znate li pricu o rastafarijancima? Oni tvrde da ne mogu "pravilno razgovarat s Bogom" ako nisu uduvani do bola, znaci moraju bit bas onako prenapuseni da bi mogli kvalitetno razgovarati s Bogom. A zapravo, to je samo izgubljen prijevod tijekom tisucljeca.
Oni se zapravo napusavaju kako bi sve elemente uravnotezili ili pak izbacili iz ravnoteze da bi mogli preusmjeriti energiju na odredeni element, odredenu ,ajmo to tako rec, dimenziju.
Oni kad se napuse zapravo ulaze u peti element, u tu ćakru ili kako god gdje mogu putovati nematerijalnim prostranstvom a to je taj peti element, dusa. Duhovni svijet. Tamo ides kad ti materijalno trijelo umre, kad izgubi ravnotezu, tada tijelo umire, pretvara se u neku drugu vrstu energije, elementa dok dusa je BESMRTNA. Ona putuje dalje i trazi sljedece materijalno tijelo gdje se moze udomaciti, bilo to kamen, zivotinja, ptica, vjetar. Nebitno. Ono je svugdje i u svemu. Zvuci poznato zar ne?


E i sad zasto su zabranili travu? Zato sto lijeci? Jel to ono sto sam pricao o balansu elemenata? Ako covjek ima npr karcinom, njegovi elementi su ozbiljno van ravnoteze. Tada napravimo ulja od trave, konuzumiramo to i ono nas vraca u ravnotezu, balans.

Isto tako nas moze i izbaciti privremeno na neki drugi element kao sto je mene kada sam napusen razmisljao o WEALFu ne shvacajuci da zapravo vidim pravo stanje stvari.


Oni koji nam govore da je Zemlja okrugla, da smo posjetili Mjesec i da imamo tisuce satelita u Svemiru nam zabranjuju marihuanu kako bi nas drzali u roblju, dezinformacijama, materijalnom svijetu kao vrhuncu svega.

Nemojte razmisljati o mojim rijecima. Osjetite.
Sjecam se kad sam uzeo LSD. Vrtjela mi se neka svijest da su mi oci i mozak zatrovane informacijama i da su beskorisni, da je to zapravo samo problem a ne blagoslov.

Eto....
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.174
5.999
258
Moram ti se pohvaliti da sam procitao citav post :)

Desava se da covjek u nekoj dobi svog zivota shvati gradivo koje je ucio u osnovnoj, ali ga tada nije razumio iz ko zna kojeg razloga, pa mu se lampica upalila koju deceniju poslije. Tada nastupa "prosvjetljenje" u kojem covjek, umjesto svog licnog neznanja, prepozna kolektivno neznanje i pocne se truditi oko "prosvjetljavanja" drugih.
Zapoceo si pisanje tako teatralno da sam pomislio da si rijesio neki aktuelni paradoks, a ti kroz citavu pricu provlacis zakljucak da je dva plus dva jednako cetiri, i jos u tako prostu racunicu ubacis jednu nepoznatu.

Pa rekoh: "let make it simple" odnosno "ajmo mi to pojednostaviti u jednoj temi na tolku razinu da bude razumijeta od strane najbanalnijeg pocetnika a opet da profesionalni uzgajivaci budu zapanjeni samomom jednostavscu i istinitosti mojih tvrdnji. Svijest mi je govorila da moram sagledati stvari onakve kakve jesu, u svojem najprostijem obliku, bez dodatnih informacija o onoj lampi, onom gnojivu, svjetlosnom rezimu i svim ostalim mogucim informacijama koje bi mogle opteretiti pocetnike a profesionalce naljutiti zbog razlicitosti uzgoja (ipak su tu razne tehnike, razni rezimi, razne sorte itd).

Tvrdnje koje spominjes, kroz citav tekst, nisu tvoje, vec najprirodnije sto mogu biti i svesna ih je ogromna vecina djecice u osnovnoj skoli. Uce biologiju i znaju da su zemlja, voda, vazduh i svjetlo osnovni elementi za rast ne samo biljki vec cijelog zivog svijeta ovozemaljskog.
Dakle nije problem u prostom, jer prosto ne rjesava komplikovaniji problem, poput unutrasnjeg uzgajanja, u kojem treba stvoriti uslove kao sto su u prirodi. Da bi to uspjesno rijesili treba mnogo godina iskustva, a upravo to mnogogodisnje iskustvo se i ispisuje na ovim stranicama.

Dakle, ono sto pises za ravnotezu ili omjer mora se kolicinski izrazit. Svi znaju da je omjer bitan, ali ne znaju svi koje su to, po teznjama mnogih, idealne kolicine, a pogotovo pocetnici o tim kolicinama nemaju pojma.

Iznesi nam idealan omjer mikro elemenata po decimetru kubnom zemlje, temperaturu, pritisak, vlaznost u procentima, kolicinu svjetlosti po kvadratu povrsine, izmisli centrifugalnu masinu koja ce umanjiti uticaj gravitacije na biljku da lakse apsorbuje hranjive tvari iz tla, pa onda na isti ovakav teatralan nacin najavi ogroman znacaj podugackog teksta.

U ovom, osim cinjenice da si popusio neku finu travku, napisao si nam da je 2+2=4 i da se tu pojavljuje neki x koji pripada skupu ali ti, kako kazes, ne znas prirodu njegove pripadnosti :)
 

Pustinjak

Banned
Banovan
08.07.2014
65
79
18
pomalo opičen txt. inače mislim da si na tragu biodinamici, proguglaj alex podolinsky biodinamika mogao bi ti se svidjeti način i filozofija takvog gospodarenja ili ti barem pomoći da još malo razradiš WELF sistem koji će poharati svijet :)
 
25.03.2010
129
131
43
Caribbean Sea
Možda za neke stoji da je @Napušena Vjeverica zbrojio 2+2 i dobio 4. To svatko može shvatiti. Ali čini mi se da nitko nije baš shvatio duhovnu stranu ovoga svega i zašto je biljka zabranjena.

Kao prvo vjeverice, ja rješavam tvoju postavljenu jednadžbu i kažem: W+E+A+L+F= S (SOUL)
Taj Soul, duša je ono kaj nisi mogao dodati u jednadžbu jer nisi ni moga jer je soul zbroj svih 5 elemenata.

Bez ljubavi ništa ne može da postoji. Čudno mi je da već mjesec dana nitko nije ovdje malo prokomentirao pa da se razvila malo žešća rasprava jer niko još nije dostigao duhovne levele.

Očito ovdje ima mlađe ekipe koja puši zbog zabave, zezancije i društva. Kad čovjek malo ima više pušaćkog staža onda ga više mladenačko napušavanje za zabavu više ne zanima.

Kanabis je ulaz prema nekakvom većem i višem shvaćanju svega postojanja i Duše.
 

Blader

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.03.2015
1.324
4.877
188
Evo malo i mene, jednostavno volim razmisljati o stvarnosti, jer otkrivanjem nje otkrivam i sebe.Zanimljive ste stvari napisali.

Meni se nekako čini kad malo se zamislim, da ako su elementi u bojama, sve proizlazi iz bijele boje, a materija iz bjeline vadi boje koje su potrebne da bude ono šta je. Novi proizvod iz bjeline uzima sebi ono šta mu treba da živi (tu spada i takozvana "mrtva materija", u svemiru ništa nije mrtvo-kad je on-ja-mi živ). Novi proizvod uzima iz bjeline ono do čega je sa programiranjem došao-šta je postao (razvoj inteligencije). Na taj način iz nesvjesnog život-inteligencija pretvara svjesno. Rast svjesti nije neki apstraktni pojam širenja nekog znanja nego mogučnost imanja više života-pretvorene bjeline-duše. Stavite puno antivirusa na kompjuter pa da vidimo kako će radit. E to je današnji čovjek, skup obrambenih mehanizama koje kad skupimo dobijemo -osobu-indentitet.

Inteligencija nije odlika nekog "živog" sustava, nego to je ako mogu reći živi program-programer koji sam sebe programira, a materijal vadi iz bjeline. E sad tu dolazi Higsov bozon ovo ono, nećemo sad o tome.

E sad smo došli do cannabisa. Rupu u zemlji možemo iskopati rukama, a možemo i onim za kopanje rupa, a možemo sa njim i nekog zatuč u potiljak. Cannabis mjenja stanje svjesti i kroz taj pogled daje nam mogučnosti gledati iz drugih kuteva na stvari, a s time i nove doživljaje, a svjest se razvija doživljavanjem sebe dok objekt izvana utječe na nas. Jednostavno širimo program. To ne garantira da ćemo i ako obiđemo cijeli svijet da ćemo se razviti-povečat, najčešće se i pada jer se gradi indentitet lažni, umjesto da ga se gubi. Sve mjenja stanje svijesti, ali ako non stop ponavljamo vrlo jedno loše stanje pripravnosti za borbu da se nebi gubija indentitet,onda jako malo stvari doživljavamo i zato i je večina ljudi u istom stanje svjesti. Stanje straha i nesigurnosti jer normalna stvar za one koje imaju, šta više imaš ,više je straha-svjest se sužava na samo nužno za preživljavanje ali ne samo tijela nego i indentiteta. Vrime i prostor triba malo raširiti i usporit, a strah ubrzava i zgušnjava. Suprotnost ljubavi-koja zaustavlja i beskrajno širi. To jest ne širi nego je beskrajna.

Zabrana cannabisa je jednim djelom politička,i mafija i ovo i ono,ali največim djelom je manjak svjesti, a na to mjesto se uselio strah.

Zamisli da dođu sad i kažu da ne smimo nosit hlaće...ne bi prošlo,e tako bi bilo i sa cannabisom da je veće svjesti. Dosegnuti svjest gdje stvari samo po sebi ne nose etikete nećemo kao većina brzo. Doći će legalizacija, ali ona neće proizaći iz slobode pojedinca nego iz pritiska ljudi koji cannabis konzumiraju, pa manje kriminala pa ovo pa ono. Ali šta se tiće svjesti teško. Svjestan čovjek ne vlada s nikim i neda da se s njim vlada, nikome ne nameće uvjerenja jer on je okusija slobodu,ali ne vanjsku nego unutarnju a ona dolazi gubljenjem svega šta imaš i jesi i onda ostane osječaj sebe-svemira, a to je ljubav, a ona nema pravac-vektor...

Evo najsažetije moguće da nešto napišem samo da ne zaspem jer neću moći navećer spavat. Doslovno mogu beskonačno pisat o svemiru. Mogu vidit iste stvari iz puno kuteva. Kad sam miran ništa ne znam, kad me zanima samo pogledam tamo i opišem ono šta vidim. Znanje nije informacija, znanje je snaga žarulje...količina svjetla-lumeni... duša nije vjerovanje-nego doživljaj-znanje-svjetlo.

Idem sad , jer me isprispajalo u teški off topic.....:eek:
 
Poslednja izmena:

Mahnita

Aktivan Član
11.08.2015
234
1.014
143
41
. Svjestan čovjek ne vlada s nikim i neda da se s njim vlada, nikome ne nameće uvjerenja jer on je okusija slobodu[/QUOTE

Svijest je dio uma koji razmislja i donosi odluke. A mi smo ono sto mislimo. Dakle, biti svjestan ne znaci biti slobodan vec upravo suprotno, svijest je robija. Svijest nam nalaze odgovornost i obavezu prema drustvu u kom zivimo i prema okolini. Da ne bude pogresno shvaceno, moj naklon za svijest medjutim svijest nas sprecava da zivimo ono sto vidimo kad progledamo :) odnosno kad uspijemo da spoznamo i vidimo. Shvatimo koliko je sve oko nas smijesno i bezsmisleno ali usred toga smo a drustvo u kom zivimo ne prihvata " prosvijetljenja". Taman kada spoznas, tek tada se okujes u lance jer toboze, kakvo crno prosvijetljenje, to samo narkomani rade :D (oni koji se jointom bodu u venu ) :D Nasa voljena biljka nikada nece biti dobrovoljno legalizovana jer ta legalizacija ugrozava lanac proizvodnje alkohola, kao prvo, zatim ugrozava NESVIJEST. Jer zamislite da im svi lutaju kroz zivot kao mi ovako... pricaju o slobodi duha u uma, dizu revolucije "dole sve materijalno" pao bi mehanizam koji se gradi hiljadama godina. Medjutim, mislim da je i bolje za ljudski rod tako.. neka se prosvijetljuju samo odabrani. Prosvijetljenje treba znati shvatiti a lako se moze zloupotrijebiti. Uffff duboka tema, tipkam preko moba ali moglo bi se o ovome ....[/QUOTE]
 

Blader

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.03.2015
1.324
4.877
188
Dakle, biti svjestan ne znaci biti slobodan vec upravo suprotno, svijest je robija. Svijest nam nalaze odgovornost i obavezu prema drustvu u kom zivimo i prema okolini. Da ne bude pogresno shvaceno, moj naklon za svijest medjutim svijest nas sprecava da zivimo ono sto vidimo kad progledamo :) odnosno kad uspijemo da spoznamo i vidimo.

Kako izaći iz zatvora ako ga ne osvjestiš. Svjest i je patnja. Zamisli da sad neki ambicionzni roditelj postane svjesan da je on želeći svom djetetu najbolje ubija život u njemu doslovno do retardacije (jako čest slučaj).To je patnja...


Shvatimo koliko je sve oko nas smijesno i bezsmisleno ali usred toga smo a drustvo u kom zivimo ne prihvata " prosvijetljenja". Taman kada spoznas, tek tada se okujes u lance jer toboze, kakvo crno prosvijetljenje, to samo narkomani rade :D (oni koji se jointom bodu u venu ) :D .

Iako dosta ljudi je još u onom elementu-vještica,vještica i heretik,lagano se promjene događaju,ali nadam se da nečemo previše isilovat majku zemlju dok se ne opametimo.

Jer zamislite da im svi lutaju kroz zivot kao mi ovako... pricaju o slobodi duha u uma, dizu revolucije "dole sve materijalno" pao bi mehanizam koji se gradi hiljadama godina. Medjutim, mislim da je i bolje za ljudski rod tako.. neka se prosvijetljuju samo odabrani. Prosvijetljenje treba znati shvatiti a lako se moze zloupotrijebiti.

Bolje rečeno znanje o funkcioniranju čovjeka je opasno jer dovodi do manipulacija i lako odvede na dark side of the force, dok prosvjetljenom ne treba više ništa kad sve već ima-sebe.

Hehehe. Nekad je teško jer pojmovi ćesto ne označavaju istu stvar za različite ljude.Ali dok pukušavamo biti će napretka. Ali za mene je svjest taj svjedok, ja, promatrač.

Svjest je odgovornost ali nije u smislu da govorim šta da drugi rade nego da pustimo da se odvija, a svojim primjerom mi mjenjamo,mjenjajući sebe.

Evo primjer jako dobar. Jedan čovjek je išao kao na psihoterapiju kod jednog psihijatra, ali on je puno više. I kaže njemu čovjek- ja se drogiram, a on njemu- pa drogiraj se.

Kada svjest raste i preraste osobu, čovjek se budi. Ima tu još posla sa zaostacima masu, ali on počinje se okretat prema unutra i vidit um. Tada kreće suočavanje. Svako suočanje je brisanje paterna ponašanja koji je sakriva neku emociju, a usput i blokira spontanost.

Ponašam se skoro pa me nije briga, trolam konstantno sve ljude bez da ikog uvrijedim. Mozak mi radi ko nikad,tjelo u totalnoj optimalnoj formi ,čak se omjeri estetski dolaze u ravnotežu,jako sporo starim,a jako brzo napredujem mentalno i motorički, totalni free stajl improvizacija život.

Kao da je ljudsko tijelo i muzički instrument složen od elemenata, koje su kao žice. Energija konstantno prolazi a mi je usmjeravamo u oblike ko da sviramo.Heheh samo improvizacija i sloboda...nije lako, ali to je put

edit; nažalost ne znam još kako ovo quotat u komadima, a i slab sam sa vrimenom da proguglam
edit; riješeno :D
 

rKj420

2rep❤️
Poznanik Foruma
07.04.2013
1.375
6.798
258
Morocco
Psihijatar ili duhovni ucitelj? Ok necemo da komplikujemo nebitan je redosled Ja,Svedok,Promatrac,Um itd koga sisa xexexe
Evo prostije pitanje jel znas ko si ti?
 

Blader

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.03.2015
1.324
4.877
188
Bolje rečeno tražim ono šta nisam... kako skidam indetifikacije tako se pogledavam u ogledalo i ja vidim organizam, vidim meso, kosu, oči koje me gledaju, shavatim da se hranim, da dišem,da promatram, da se zemlja miće upravo sad,da se svemir miće,da ja sjedim za kompom u svemiru, da sam živ, da sam ja upravo taj svemir. Život :D
 
  • Sviđa mi se
Reactions: H2O888 and Rope73

rKj420

2rep❤️
Poznanik Foruma
07.04.2013
1.375
6.798
258
Morocco
Ko smo to mi? :popcorn::

Mozak pamti sliku, slici daje ime kako bi je lakse iskopo iz bunara.Samim tim mi smo ukrotili tu stvar i definisali je.Sta cemo sa tim xexexe? ajmo ukljucite se ljudi zurka pocinje
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Blader

Blader

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.03.2015
1.324
4.877
188
Hehehe... a gledaj prijatelju. Kao šta je planeta zemlja skup manjih djelova tako smo i mi. Nego se izgubimo-hrvat,dalmatinac, nogometaš,fakultetski obrazovan,inžinjer,doktor,majka, otac,zgodan,nezgodan,mlad,star.... i to sve vidiš dok gledaš u ogledalo, a kad to se malo po malo stpljivo godina skidaš ostane mali organizam u velikom ogranizmu.

:djede::smoke:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: H2O888 and Mahnita

Blader

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.03.2015
1.324
4.877
188
Ovo je kao neki intervju... hehe

Normalno da nije pogrešno. Pa treba imat ime da se možemo zvat kad ima puno ljudi. Ne smimo se indetificirat sa tim.Kao npr ja sam hrvat jer moje prezime je hrvatsko LOL. Kao npr. da igramo neku igru di imamo svog karaktera. Pa nema ništa loše se nekad opustit uz igru pa uz i big brother, ali ako mi počnemo gradit svoju vrijednost na temelju tog karaktera u igri ili se gubimo u projekcijama ljudi koji su u kavezu kao gladijatori, e to odvodi dalje od onoga organizma. Mogu se ja zvat Marko Markić ili Majmun koji trola, to je samo adresa na kojoj me se može dobit...;)

Ništa nije loše samo po sebi nego kako ga koristiš...

I naravno da smo povezani, isto ko stanice u tjelu. Odvojene gledajući iz njihove pozicije, povezane, gledajući iz razine većeg organizma.
 

rKj420

2rep❤️
Poznanik Foruma
07.04.2013
1.375
6.798
258
Morocco
Moze da bude i interview, pomoci ce nekom :D
Treba nam ime da bi se prepoznavali medjusbno to hoces da kazes? Ne znamo da koristimo drugi vid prepoznavanja sem slike i imena? Ako znamo, sta ce nam onda ime? Pa lakse je ili je tako nauceno? I sam organizam je definisan, istrazen sad koliko to je pitanje, nauka ili istina...

Ono sto trazis, kad nadjes da li ces biti srecan? Cije smo "mi" kreacije?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Rope73 and Mahnita

Blader

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.03.2015
1.324
4.877
188
Hehe... ja se nadam da ce barem netko malo pročitat.

Šta se tiće imena ne koristimo ga baš da bi se prepoznali, jer prepoznajemo se po geometriji vanjskoj, koja je ubiti na jedan način zamrznuta muzika. To su sve omjeri međusobni. Možda jednog dana naučimo tu vizualnu geometriju pretočit u zvukovnu pa ćemo dobit zvuk koji odgovara baš nama. Dok ne razviju se neki drugi oblici komunikacije imena će zadovoljit. Ako ja stojim okrenut leđima među puno ljudi, moraš me nekako zovnit.

Šta se tiće sreće danas je uvjetovana kod večine ljudi unutarnjim nedostacima i onda kad se izvana ispunjuju,osjetimo sreću, ubiti hormonska povratna sprega. Ono šta će donit bezuvjetnu sreće će biti prestanak traženja. Traženjem i prepoznavanjem sebe u vanjskim stvarima malo po malo gubimo ono za šta smo vezani.To je put koji teško čovjek izabere jer obrazovanje nas uči stvarima izvan nas.

A šta se tiće kreacija često naiđem na takve rasprave. Ono kao izvanzemaljci oplodilo ovo ono. To i je moguće, ali trabala se nekako razvit i ta prva inteligencija. Ako i je bila vječna,zašto je onda u jednom trenutku odlučila stvoriti ljude. Ako nisam odvojen od ničeg onda ispada da sam sebe stvaraš...samo šta trenutno gledaš iz ovog kuta. Kada se malo izgubiš u tome svjedoku, dobiješ osječaj da on ne zauzima prostor,da ubiti nije bitno koliko je veliko tjelo, ali mi se indentificiramo sa njim. Ubiti kad se dekoncentriramo, dobije se osječaj promatrača ali iz nijednog kuta...:rolleyes:
 
Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: Rope73 and Mahnita