Vanjsko unutarnji uzgoj - nepoznato sjeme

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
14.04.2016
3
1
3
57
Dnevnik sam naslovio vanjsko-unutarnji zato što ću pokušati uzgoj u stakleniku, dakle pod prirodnom svjetlošću, a ipak unutra jer su zidovi zatvoreni. Riječ je dakle o zidano- drvenom objektu, baraci sa staklenim krovom.
Veliki problem će mi biti visoka unutarnja temperatura i slaba prozračenost. To je muka koju ću morati riješiti ventilatorima a u krajnjem slučaju i klima uređajem, no možda će uz ventilatore biti dovoljno otvoriti krov na jednom mjestu.

Vrsta- nažalost nepoznata, kad sam ovca i nisam prije nabavke došao na ovaj forum i nisam imao pojma da postoji toliko vrsta. Jedino znam da je outdoor jer su me pitali što želim, možda naknadno saznam koja je točno vrsta pa ću nadopuniti.

Zemlja - Composana za nicanje i ljekovite biljke. Kupljena u Bauhausu a odabrana zato što na njoj piše da je nicanje garantirano :)

Način nicanja.
Kako sam dobio puno sjemenki, malo sam eksperimentirao. Desetak njih sam stavio direktno u zemlju (Male plastične teglice u kakvima se dobijaju flanci za rajčicu) Dakle zemljom sam napunio posudicu, na to stavio sjemenku i prekrio sa nekih 5mm supstrata i obilno poprskao. Stvarno treba prskati kako sam ovdje na forumu pročitao, jer ako se zalije onda se supstrat slegne pa više ne znaš na kojoj je dubini sjemenka.
Od deset sjemenki, nakon 5 dana je niknulo njih sedam i sada imam male vesele kotiladone. Mislim da će barem još dvije niknuti jer su nabubrile i pukle te repić tek što nije izašao.

Drugih dvadeset sjemenki sam stavio papirnate ubruse, koje sam navlažio te prekrio istim takvim papirnatim ubrusima, sve skupa pošpricao, stavio u plastične prozirne korice za bilježnicu te selotejpom zalijepio rubove da vlaga ostane unutra.
Nakon pet dana, repiće je pustilo desetak sjemenki koje sam onda prebacio u posudice opisane gore.

Dakle po mom iskustvu, a ono je nikakvo, bolje nicanje sam imao od sjemenki koje sam stavio direktno u zemlju.
Razlog tome bi mogao biti što je papir bijeli pa odbija svijetlost a zemlja i posude su crne pa su možda bile malo toplije. Vani je ujutro oko 6 stupnjeva celzija a u stakleniku tek malo toplije jer nema sunca. Ujutro 12 a kasno popodne oko 18.
Fotke slijede.
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.176
398
42
Tacna
Pa kud pet dana držat u vlažnim ubrusima :fuck:. To mora da si bili pozamašni "repići", zapravo klice.
Koliko ćeš ih imat kad sve isklijaju, 30-tak ili...?
 
14.04.2016
3
1
3
57
Provjeravao sam prvi put nakon dva dana, i od onda svaki dan. Klice u trenutku presađivanja nisu bile duže od 3mm. Puno bolje su išle one u zemlji jer su za 5 dana izašle napolje a ovi u ubrusima su tek pokazali prve znakove života.
Kad i ako sve isklija biti će ih i više od 30. To će mi biti puno previše pa ću zadržati samo neke, onda računam i da će neki biti muški, pa da će mi zbog neiskustva neke riknuti i tako. Namjeravam raditi ulje, pa mi treba puno toga
 

amrildooo

Đed
Poznanik Foruma
29.12.2013
396
1.763
143
79
Sumarak
Puno ti je posla 30 rupa, pa puno treba zemlje, pa poslije puno vode :S , ali eto ti znas sta ces i kako ces u svakom slucaju sretno :puuuh::
 
09.03.2016
58
19
8
Sretno Don
ja sam se ovu godinu takodjer upustio u sadnju i uzgoj i isto tako nepoznatog sjemena iliti domacice ali na malo drugaciji nacin doduse. Posao sam sa 6+3 sjemenke i zakljucio sam da kad se radi sa "prljavim" sjemenom da je najbolje napraviti box i staviti ih na rezim 12/12 dok ne pokazu spol nekih 3 tjedna i to u 2-3 l tegle jer izrastu vec velike za to vreme. Sta ces poslije sa njima ti ovisi o mogucnostima. Neizplaniran veliki proekat ala tvoj od 30+ biljoza te moze uvaljati u pizdariju samo takvu...doduse netreba zvati vraga,dodje on i sam.
Sretno jos jednom
 
14.04.2016
3
1
3
57
U pravu ste, nakon zrelog razmišljanja odlučio sam reducirati uzgoj. Kako sada stvari stoje sam će se reducirati jer biljke jako slabo napreduju. Ova hladnoća je jedan od faktora, a drugi je čini se nedostatak svijetlosti. MOram podhitno poraditi na dodatnom osvjetljavanju. Biljke ne mrdaju, ono što je izašlo već deset dana ne pokazuje nikakve znakove napretka. Stoji i ne mrda.
 
14.04.2016
3
1
3
57
Otišlo sve k vragu. Prvo su biljke životarile, pa sam im dodao svijetla jer mi se učinilo da je unatoč staklenom krovu ipak premračno. Onda je došao prvi sunčani dan, mene nije bilo doma da otvorim krovni prozor i u stakleniku je zakuhalo na 45C.
Ode sve u klinac.
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.176
398
42
Tacna
Eto, a onda mi se jave neki umovi sa idejom da je najbolje radit staklenik. Ko što rekoh staklenik nije opcija, ako je oblačno izdužuju se ako je sunčano skuhaju se.
Don jebaji ga, još stigneš nanovo sve, treba samo biti uporan.
 
09.03.2016
58
19
8
:) eto vec si za jedno iskustvo bogatiji. ja bi se vratio korak unatrag sa ovom pricom i dao savjet tipa... uzgoji biljku najprije na neki od klasicnih nacina da dobijes i to iskustvo pa onda probaj eksperimentirati dok ne nadjes nesto genijalno ili zakljucis "ebes eksperimente, drzi se struke"!
 
08.07.2015
492
203
43
ako imas uslove i mozes staklenik sto da ne,ali ako nisi non stop tu izgleda zez u najavi,jer si imao bar termostat da ukljucuje vent ili otvara prozor.
Ja bih zalio bilje pa vidio sta ce bit-grehota dic ruke odma:)