tekuchi THC

  • Vutra Radio is back. Možete ga slušati preko web plejera. Slušamo se!
Hempatia Canna iGrow Mills Nutrients

ROX

Aktivan Član
21.11.2006
349
11
0
30
#2
Ozbiljno?

Neznam dal postoji nesto ko tekuci THC, al sam siguran da ga nema nigdje u ljekarnama ili drugim medicinskim institucijama jer je medicinska i svaka druga primjena zabranjena na ex-yu prostorima.

Al probaj otic u ljekarnu i pitat jel ti mogu prodat ekstrakt ilegalne droge. I javi kak je islo
 
12.12.2006
1.151
64
0
11
#4
virtualll je napisao(la):
di se moze nabavit, imaju li u psihijatriji ili ljekarnama??
Vjerovatno mislis na Marinol, ali to nije tekucina, nego tabletice.

Ne znam bash da to mozes samo tako nabavit.

ja znam za cist THC on se zove EKS i razdvaja dusu od tebe...cik probaj...
Da, to je odgovor koji je trazio, ima savrsenog smisla... bravo! NOT
 

DirtyDeeds

Aktivan Član
18.12.2006
414
6
0
#5
Tekući THC postoji.To ti je,moze se reci procisceno hasisovo ulje.To je preko 90% cistog THC.Kod nas je to gotovo nemoguce nabaviti ali bude tu i tamo da se nekome stvarno posreci.
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.811
60
73
#6
A šta će ti to uopće mislim nema nikakve potrebe za tim šta će ti jače od hasisha ikad trebat mislim to mi tak pretjerivanje nema jednostavno potrebe za takim stvarima
 
25.01.2007
44
10
0
#7
Honey oil tj. hash ulje nije bas tekuce. Vise je kremast/smolast kao med (takve je i boje). No ja vam ga nebi preporucio ako ne znate kojom metodom je dobiveno. Ako je dobiven pomocu alkohola, onda je ok. No najcesce se koristi butan (kucanski plin) i popularni HoneyBee Extractor pa se dogodi da se koristi krivi plin koji je otrovan za organizam. A nazalost dio tog plina ostaje u smjesi pa onda ga popusite..sto nije dobro, nikako.

Drzite se bubble hasha koji se uglavnom radi pomocu leda i vode.. Zdravije je ;-)
 

DirtyDeeds

Aktivan Član
18.12.2006
414
6
0
#8
Šaman Šandor je napisao(la):
A šta će ti to uopće mislim nema nikakve potrebe za tim šta će ti jače od hasisha ikad trebat mislim to mi tak pretjerivanje nema jednostavno potrebe za takim stvarima
Mozes pusit tako bilo gdje u javnosti,premazes cigarete,jednu popusis i napusen si.
 
20.02.2007
93
2
0
#9
.......negdje sam cito da postoji 100% thc...........proziran je........bez mirisa........i inhalira ga se.......mozda sam u krivu....sada cu probat naci kako ga napraviti.....
 

Kurblaj Kan

Aktivan Član
15.12.2006
1.811
60
73
#10
Ak je 100% thc kolko male količine toga potrebno kako bi to izmjerili a i nevjerujem da se to može u nelabaratorijskim uvjrtima dobit
A Vrlo lako je moguće da je izoliran čisti thc ali to ne znači da će se to okolo koristiti i štajaznam prvo nema potrebe i količine bu bile jako teške za izmjerit a drugo sigurno je proizvodnja jako skupa
Pa zato najbolje zapalit đoju, bong, lulu ili ako nevolite pušit pojest nešt fino i dobro
 

DirtyDeeds

Aktivan Član
18.12.2006
414
6
0
#11
[email protected] je napisao(la):
.......negdje sam cito da postoji 100% thc...........proziran je........bez mirisa........i inhalira ga se.......mozda sam u krivu....sada cu probat naci kako ga napraviti.....
Nisi u krivu.Kad ga inhaliras,pusis iz onih staklenih lulica ili iz žlice cuvas pluca i brzo se napusis.Ali vecinom se koristi ko hasisevo ulje ili se poprska trava pa se snaga pojaca xx puta.
 

DirtyDeeds

Aktivan Član
18.12.2006
414
6
0
#12
Šaman Šandor je napisao(la):
Ak je 100% thc kolko male količine toga potrebno kako bi to izmjerili a i nevjerujem da se to može u nelabaratorijskim uvjrtima dobit
A Vrlo lako je moguće da je izoliran čisti thc ali to ne znači da će se to okolo koristiti i štajaznam prvo nema potrebe i količine bu bile jako teške za izmjerit a drugo sigurno je proizvodnja jako skupa
Pa zato najbolje zapalit đoju, bong, lulu ili ako nevolite pušit pojest nešt fino i dobro
Samo premazes cigaretu,dovoljne su 1-2 kapljice,ne trebas se brinuti da ces se predozirati.Vjerovatno proizvodnja i nije tako skupa sa pravom opremom ali zato ako ikad naidjete na tekuci THC,bez 500,600 kn nema sanse da ista dobijete.
Zasto stalno tvrdis da nema potrebe za tim,nema potrebe za koristiti da bi se napusavao ludjacki ali inace je vrlo korisno-nema mirisa,znaci nema vise mjesta,ako naidjes na tekuci THC,gdje nebi mogao pusiti,a i koristenje cistog THC-a je vrsta harm reductiona,ne bi se vise trebao brinuti zbog murije,mozes uzimati oralno.....nema potrebe ali sigurno je vrlo korisno.
 

Pampers

Aktivan Član
23.03.2007
267
14
0
33
#13
DirtyDeeds je napisao(la):
Samo premazes cigaretu,dovoljne su 1-2 kapljice,ne trebas se brinuti da ces se predozirati.Vjerovatno proizvodnja i nije tako skupa sa pravom opremom ali zato ako ikad naidjete na tekuci THC,bez 500,600 kn nema sanse da ista dobijete.
Zasto stalno tvrdis da nema potrebe za tim,nema potrebe za koristiti da bi se napusavao ludjacki ali inace je vrlo korisno-nema mirisa,znaci nema vise mjesta,ako naidjes na tekuci THC,gdje nebi mogao pusiti,a i koristenje cistog THC-a je vrsta harm reductiona,ne bi se vise trebao brinuti zbog murije,mozes uzimati oralno.....nema potrebe ali sigurno je vrlo korisno.

ne bas sad 500-600kn ali dosta kosta. U Amsterdamu mi je lik pokazao kako to izgleda jer nism imo 50 eura viska da si uzmem gram/dozu. Uglavnom, majstor ima malu patent vrecicu punu necega sto izgleda kao mast - hashis oil. Imas na izboru 50% i 70%. Ako kupis, lik uzme stapic kao onaj za cistit usi, ali bez vate i zagrabi ti po tom ulju. Stavi stapic u novu patent vrecicu i sve zajedno na vagu. Reko mi je "U put it on Malboro" i pokretom je odglumio mazanje.

Al nisam sigurn kolko je to dobar nacin, jer kontam da pola thca ode u zrak a ne u pluca kad premazes tako cigaretu.
 
07.03.2007
23
1
0
34
#14
zleeqovski je napisao(la):
Honey oil tj. hash ulje nije bas tekuce. Vise je kremast/smolast kao med (takve je i boje). No ja vam ga nebi preporucio ako ne znate kojom metodom je dobiveno. Ako je dobiven pomocu alkohola, onda je ok. No najcesce se koristi butan (kucanski plin) i popularni HoneyBee Extractor pa se dogodi da se koristi krivi plin koji je otrovan za organizam. A nazalost dio tog plina ostaje u smjesi pa onda ga popusite..sto nije dobro, nikako.

Drzite se bubble hasha koji se uglavnom radi pomocu leda i vode.. Zdravije je ;-)

ovo me jako zainteresiralo - zasto mislis da bi butan ostao u konacnoj smjesi? mislim, posto isparava na sobnoj temperaturi, kako je to uopce zamislivo? Imas kakav link gdje se o tome raspravlja? Il mislis jednostavno koristenje nekog plina koji ostavlja talog - al to je prosto pogreska u postupku, to se treba provjeriti na staklo/zrcalu...
Koliko shvacam, butan bi trebao biti idealan za ekstrakciju very high % THCa, jer je izuzetno selektivan...
 

EXARP

Aktivan Član
10.12.2006
506
35
48
44
#15
aryah je napisao(la):
ovo me jako zainteresiralo - zasto mislis da bi butan ostao u konacnoj smjesi? mislim, posto isparava na sobnoj temperaturi, kako je to uopce zamislivo? Imas kakav link gdje se o tome raspravlja? Il mislis jednostavno koristenje nekog plina koji ostavlja talog - al to je prosto pogreska u postupku, to se treba provjeriti na staklo/zrcalu...
Koliko shvacam, butan bi trebao biti idealan za ekstrakciju very high % THCa, jer je izuzetno selektivan...
Plin nemože ostat u smjesi jer onda nebi bija plin. Opčenito ova metoda je opasna jer se radi sa opsnim plinom i uglavnom u neprofi uvjetima.

Ja san radija sa acetonom, i ima jako dobre rezultate. Crni, polugumasti talog predivnog mirisa. Ali ja san radija sa "prpon". Mrvotinama sa dna kese, koje su na ovaj način postale lakše "pušljive". Samo radi toga jer nije bilo potrebno zamotat joku od 20 centi koja bi opalila dvojicu. Jedva.
Na ovaj način san iskoristija ono šta bi inače bacija, sa minimalnim posljedicama po pluća.
E sad, extrahirat neki lipi masni cvitić...nevidin tu korist, osin zadovoljavanja znatiželje.
 

Pampers

Aktivan Član
23.03.2007
267
14
0
33
#16
E da, da se vratimo na temu. Zanima me ako netko ima recept ili ideju kako napraviti hashish oil?


P.S

Hehe, dobra fora vutragenjo s potpisiom;))) mislim da cu ga ostavit neko vrijeme;)))
 

ROX

Aktivan Član
21.11.2006
349
11
0
30
#17
Edit: sam cu sebe cenzurirat radje, iako dolazim u ogromnu napast. Bas ste gestapo :D
 

Vutragenjo

Tehnička podrška
Administrator
23.10.2004
4.891
5.398
258
Čikago, USA
www.vutra.org
#20
Pampers je napisao(la):
Vutragenjo pa ti se svoje sijene bojis!

Ja nevjerujem da si sve obriso...

Zasto se bojim sopstvene sijene? To je uvreda za jednog crnogorskog junaka :eek:hno:

znas li ti koliko je kupusijih glava moj djede posjeka? ne ozbiljno ne znam kako vam vise nije jasno i evo da se "sakrijem" iza pravilnika:


Clan 12. Stop hemijskim drogama

"Vutra.Org propagira obrazovanje ljudi u vezi Marihuane kao i legalizaciju iste. Iako na našem sajtu možete naći par tekstova o hemijskim drogama, strogo je zabranjeno (pogotovo na forumu) bilo kakvo diskutovanje u vezi hemijskih droga jer to može loše uticati na reputaciju našeg sajta, a mi to ne želimo. Kršenje ovog člana pravilnika povlači moderaciju vaših poruka pa čak i trajno banovanje sa foruma."


Dovoljno je sto pokusavamo da odrzimo ovaj sajt, dovedemo ljude na mars, obrazujemo ljude nego se odje moram i sa vama borit. Eto priznajem vi ste pobjedili samo nemojte spominjat hemiju vise ako se morate izjadat nekom eto posaljite mi pm...