Tolle - Moć sadašnjeg trenutka (na srpskom):
http://rapidshare.com/files/143914045/Tolle_-_Moc_sadasnjeg_trenutka.pdf
Uletio Weedran s novom filozofijom malo za promjenu hehe

(ja sam malo lud i uvjek brijem pa mi nemojte zamjeriti na ovom tekstu koji slijedi)
Znači sadašnji trenutak, to je to... i to je ono što trava čini između ostalog. To rade i sve ostale droge. Zato ih i ljudi vole, prisiljavaju vas da budete prisutni ovdje i sada, što u "normalnom" svijetu
nije nikako prihvatljivo. Društvo od vas traži da se stalno brinete oko budučnosti i kajete zbog prošlosti, i to je ono što vi živite - prošlost i budučnost, a to je isto kao i da niste živi jer oni ne postoje, postoji jedno vječno sada. Jedna zeznuta stvar je ta što to
nije moguće razumijeti jer nije u domeni uma, već je jedino moguće spoznati iz vlastitog iskustva. Stvar je u tome da moramo ugasiti vječni žamor svog uma i fokusirati se na sebe u upravo ovom trenutku... to je ono što se ja trudim u zadnje vrijeme i uspio sam par puta na kratko vrijeme... i to je bilo preljepo, u zen budizmu te trenutke nalik prosvjetljenju zovu 'satori'... to nije prosvjetljenje već samo dodir koji jako kratko traje i tada nas povuće naš um natrag u svoje kokodakanje kojemu pridodajemo fokus svoje svijesti i to je kao da smo mrtvi, kada smo sa svješću u svom umu mi zapravo neznamo uopće što je život.
Zar nije malo čudno da skoro sva duhovna znanja govore da moramo ugasiti um? Nama zapadnjacima to uglavnom zvuči glupo. Mi si mislimo kao što je rekao Dekart "Mislim dakle postojim" ali to je laž koja se jednostavno nemože shvatiti jer kao što rekoh to znanje nije u domeni uma, a jednino on može nešto shvatiti. Sebe nemožete shvatiti, niti bilo kakav život nikad nećete shvatiti, pokušavali su cijelu povijest i nikad nisu uspjeli. Sebe treba spoznati, život treba spoznati. A to ćemo jedino uspjeti premještanjem fokusa svoje svijesti iz iluzije uma na sebe.
Da se vratim na travu da me neće admini optuživati da spamam
Znači tvrdim da gubitak kratkoročnog pamčenja kod trave nije negativno već pozitivno upravo zbog toga o čemu govorim...
Isto tako NIJE negativno to što neke ljude baca u depresiju. I uvjek ću tvrditi da je depresija nešto najbolje što vam vaša svijest može podariti. Hej bio sam tamo! na dnu, u centru pakla, mnogo puta, s nožem u ruci, tresući se u krevetu od jada. Znam što je depresija, i ne nije nimalo ugodna, a pazi stvar! upravo ona najjača suicidalna depresija te može probuditi iz transa uma! Kada kažeš gotovo je, želim umrijeti - tada se konačno tvoja svijest prebaci u sadašnji trenutak i spozna satori.
Suočavanje sa velikim strahom, patnjom ili stanjem pred smrt su dobri okidači za satori. Pitajte sve one ljude koji su imali near death experiance kako su se osjećali! Znate što će vam reči? Fenomenalno! zato jer im je fokus svijsti konačno maknut iz uma u sadašnji trenutak, iz vremenske omće prošlosti i budučnosti u sada i ovdje.
... ajde dosta bi bilo