UBODNIKKKK :::
1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ?
iz semenki (Domatjica)
2.Koliko su stare vaše biljke ?
oko 23 dana
3.Koliko su visoke vaše biljke ?
oko 20 cm
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke ?
7 L ( jutros sam je presadio iz 5-to litarske posude)
5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, )
-Terracomposti( rekoshe mi kvalitetan italijanski kompost za cvetje sa mikro elementima) oko 30%
-perlit 2 chashe
-pesak chasha ( Uredno ispechen u rerni na 250 C nekih pola sata)
-manje od pola chashe glinenih kuglica
-biohumus(6,5 ph, djubrivo prisutno ali ne u nekim jakim kolichinama)oko40%
+ "proverena" ilovacha oko 1,5 chashe
{{{ chasha je 0.25L}}}
*** na pochetku oko 5-6 dana zalevao kreten) sa Floravitom za vegetaciju dodushe sa malo blazeim rastvorom nego sto su propisali ( i mozda josh oko 2 puta do 14-15 dana)
6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite ?
U pochetku kad god sam mogao da sipam ja sipao!!!KRETEN
Onda se malo informisao na forumu i pocheo da primenjujem ono sto sam prochitao: kad vidim da je suva i na nekih 2-3 cm u dubinu zalijem sa otprilike 300 ml vode a sledetji put sa isto toliko rastvora h20 i h2o2 ( 3%). i tako u krug.
Koristim vodu iz vodovoda prokuvanu i to dobro prokuvanu ( logiichno ohladjenu
)
7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester) ?
oko ~~~ 6.9
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N
:K (odnosno dušika,fosfora i kalija) ?
znaci 2-3 prihranio sa Floravit-om za listanje 8-4-4, i od kako su listovi pocheli da se pomalo uvijaju ( nista naglo i mnogo) prestao sa djubrenjem full od tad!!!
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu) ?
hps, 400w ( hladim sve to ventilatorom klasicnim od 200W prechnika 40 cm)
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ?
oko 70 cm je udaljenost
11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ?
1,25m2
shpajz
12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj ?
Sutra mi stize termometar sa higrometrom
13.Koliki je ph zemlje ?
oko 6,7
14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje ?
nope
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ?
nemam nikakvo iskustvo, ovo je moj prvi grow
To je to shto se tiche upitnika!
Vetj sam pitao za ovaj problem u drugom odeljku foruma ( pogreshio sam odeljak, sori josh 1 put) :
http://forums.vutra.org/unutrasnje-uzgajanje/874-pitajte-sve-sto-vas-interesuje-128.html
[[ idite i na narednu stranu na 129 i tamo sam postovao]]
Poslushao sam Stonerov savet i sklonio skoro sve kuglice ostalo je mozda 10-tak chisto reda radi. I od tad sam pratio biljku. Ceo dan listovi oboreni ( nekako stondirani LOL)
kad prodje faza mraka ( inache 18/6) posle jedno 2 sata od ukljuchivanja svetla malo zivne i listovi nekako ozive. Onda se sve vrati u oboreno stanje. i tako u krug. jutros je bila bash nekako jadna i ja sluhcajno podignem saksiju a ispod na samom dnu gde su rupice za drenazu MREZA KORENJA (to je bila saksija od 5 litara) EVO slika:::
posechem ono sto je virilo, i presadim u vetju od 7 L! E sad bojim se, da mozda nisam trebao da presadjujem.
posto sam je presadio :::
Sad nisam mogao da slikam jer je trenutno faza mraka ali pre gasenja je bila u josh gorem stanju nego sto je na pretposlednjoj slici - znachi skroz oboreni listovi( mozda od presadjivanja)!
chisto da napomenem listovi su na dodir kakko da kazem , puni, nisu suvi, nema nikakvih fleka ni ostetjenja.
Da li neko zna sta bi mogao da bude uzrok ovome sto se deshava sa biljkom i kako da je lechim ( e da iskoristio sam priliku i uradio mini minimorum flush tj. sipao sam negde oko 4 litara vode ( prokuvane; temperatura vode je bila sobna) i pre nego sto je vratio u box pustio da se dobro ocedi, voda je bila izuzetno braon ; nisam hteo da preterujem sa tim tako da nisam to ponavljao)?????????????
1.Uzgajate li svoje biljke iz sjemenki ili klonova(reznica) ?
iz semenki (Domatjica)
2.Koliko su stare vaše biljke ?
oko 23 dana
3.Koliko su visoke vaše biljke ?
oko 20 cm
4.Kolike su tegle ili posude u kojima su vaše biljke ?
7 L ( jutros sam je presadio iz 5-to litarske posude)
5.Kakva je vaša zemlja (Sa čime ste ju mješali , jel zagnojena, )
-Terracomposti( rekoshe mi kvalitetan italijanski kompost za cvetje sa mikro elementima) oko 30%
-perlit 2 chashe
-pesak chasha ( Uredno ispechen u rerni na 250 C nekih pola sata)
-manje od pola chashe glinenih kuglica
-biohumus(6,5 ph, djubrivo prisutno ali ne u nekim jakim kolichinama)oko40%
+ "proverena" ilovacha oko 1,5 chashe
{{{ chasha je 0.25L}}}
*** na pochetku oko 5-6 dana zalevao kreten) sa Floravitom za vegetaciju dodushe sa malo blazeim rastvorom nego sto su propisali ( i mozda josh oko 2 puta do 14-15 dana)
6.Kako često zaljevate i kakvu vodu koristite ?
U pochetku kad god sam mogao da sipam ja sipao!!!KRETEN
Onda se malo informisao na forumu i pocheo da primenjujem ono sto sam prochitao: kad vidim da je suva i na nekih 2-3 cm u dubinu zalijem sa otprilike 300 ml vode a sledetji put sa isto toliko rastvora h20 i h2o2 ( 3%). i tako u krug.
Koristim vodu iz vodovoda prokuvanu i to dobro prokuvanu ( logiichno ohladjenu

7.Kakav je ph vaše vode (bar približno ako imate lakmus ph tester) ?
oko ~~~ 6.9
8.Kakva gnojiva koristite i kakav je omjer N

znaci 2-3 prihranio sa Floravit-om za listanje 8-4-4, i od kako su listovi pocheli da se pomalo uvijaju ( nista naglo i mnogo) prestao sa djubrenjem full od tad!!!
9.Kakva svjetla koristite (koliko wata koliko lumena,HPS,MH,fluo,halogen,običnu) ?
hps, 400w ( hladim sve to ventilatorom klasicnim od 200W prechnika 40 cm)
10.Koliko su lampe blizu biljki (udaljenost od vrha biljki) ?
oko 70 cm je udaljenost
11.Koliki je vaš prostor u kojem gajite (u metrima kvadratnim ) ?
1,25m2
shpajz
12.Kolika je temperatura i vlaga u vašem prostoru za uzgoj ?
Sutra mi stize termometar sa higrometrom
13.Koliki je ph zemlje ?
oko 6,7
14.Dali ste uočili nekakve insekte u vašem prostoru za uzgajanje ?
nope
15.Koliko imate iskustva u uzgajanju ?
nemam nikakvo iskustvo, ovo je moj prvi grow
To je to shto se tiche upitnika!
Vetj sam pitao za ovaj problem u drugom odeljku foruma ( pogreshio sam odeljak, sori josh 1 put) :
http://forums.vutra.org/unutrasnje-uzgajanje/874-pitajte-sve-sto-vas-interesuje-128.html
[[ idite i na narednu stranu na 129 i tamo sam postovao]]
Poslushao sam Stonerov savet i sklonio skoro sve kuglice ostalo je mozda 10-tak chisto reda radi. I od tad sam pratio biljku. Ceo dan listovi oboreni ( nekako stondirani LOL)
kad prodje faza mraka ( inache 18/6) posle jedno 2 sata od ukljuchivanja svetla malo zivne i listovi nekako ozive. Onda se sve vrati u oboreno stanje. i tako u krug. jutros je bila bash nekako jadna i ja sluhcajno podignem saksiju a ispod na samom dnu gde su rupice za drenazu MREZA KORENJA (to je bila saksija od 5 litara) EVO slika:::

posto sam je presadio :::

Sad nisam mogao da slikam jer je trenutno faza mraka ali pre gasenja je bila u josh gorem stanju nego sto je na pretposlednjoj slici - znachi skroz oboreni listovi( mozda od presadjivanja)!
chisto da napomenem listovi su na dodir kakko da kazem , puni, nisu suvi, nema nikakvih fleka ni ostetjenja.
Da li neko zna sta bi mogao da bude uzrok ovome sto se deshava sa biljkom i kako da je lechim ( e da iskoristio sam priliku i uradio mini minimorum flush tj. sipao sam negde oko 4 litara vode ( prokuvane; temperatura vode je bila sobna) i pre nego sto je vratio u box pustio da se dobro ocedi, voda je bila izuzetno braon ; nisam hteo da preterujem sa tim tako da nisam to ponavljao)?????????????