Marihuana Puter

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

slobodan

Aktivan Član
16.08.2010
329
70
0
74
recepti ti se svode na koriscenje putera u njima... a puter mozes da dobijes i od lisca ali ce ti trebati vise... ja sam sve osusio i onda pravio puter... bitno ti je samo da nepogresis u odabiru putera i da ga kuvas bar 1/2h i sipas bar 1/2l vode
 
  • Love
Reactions: Katica
02.02.2009
9
0
1
34
inoč sam si pravio ali mislim da sam pretjerao s maslacem i sad pokušavam pojesti još je nekako tvrdo jer je bilo u friđeru dugo a več ču nekako pojesti :O
 

SKT

Banned
Banovan
06.02.2011
247
327
63
41
drugari mislim da ce u mojoj bastici da pocnu da se ovih dana pojavljuju muzjaci, pa me zanima, da li je neko radio puter od njih, i kakva su iskustva?
 
18.04.2012
35
7
8
Evo ja sam radio puter vise puta ... Znaci samo od lišca jer mi je nekako vutru draze pusit ... Vidim da se dosta pita za omjer 40 grama ali OSUŠENOGA LIŠCA puno bolje nego sirovo ... Cijeli jedan maslac i jednu cokoladu za kuhanje ... dobijete pa dobru kolicinu ... ima da se kolacima razvaljujete po par dana .... Muski da naravno samo ih ogulite sve poskidate dolje i osusite pripremite i milina .. da okus je malo ono jbg zato cokolada sppasava stvar ... jedino je sranje doziranje koliko jedem kolace jednom sam samo pogodio mjeru svaki ostali put se razbijem ko ***** da neznam za sebe :D https://forums.vutra.org/upotreba/10830-jednostavni-kolaci-okoladni.html ovo sam napiso prije nego sam naso vamo recepte .... Sve u svemu probajte definitivno necete pozalit .... Sve ono lisce sta vam zuti i sto biljak odbacuje samo kupite i spremajte cak kazu neznam tocno posto nisam radio samo od toga zutoga lisca da je ono cak i bolje nego ovo sta poskidate ovak kad skupljate s svake biljcice po par listova za kolace .... Evo sad da me bas ne drzite za rijec bas 40 grama suhoga lisca ... Moja mjera je vrecica i pol za zamrzivac od 4 kg kad nakupim tolikoga suhoga lisca to je to tura predobra ... ;) to je nekih 20-35 grama ...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Katica
09.01.2012
3
2
1
47
eeeee...... evo ja bas pre neki dan napravio puter od dva muzjaka, koliko grama je bilo neznam nisam merio, ali oba su bila cirka metar sa metar, brdo lisca i granja. Susili su se na suncu 4 il 5 dana. Dobro sam ih iseckao i izmrvio i na celu kolicinu sam stavio 2l vode i 125 grama putera, kuvao nekih 30 min, procedio i kada se ohladilo dobio oko 80gr putera, bitno je da se dobro iscedi. Od putera napravio mafine i cokoladice, 30-ak mafina i 30-ak cokoladica, cokoladu sam stavio u kalup za led, znaci male kocke cokolade. E sad...rad.... pojeo sam 2 mafina i 7 il 8 cokoladica, jeo sam ih svakih 20-ak min po jednu il dve, a i omazao sam serpu od cokoladica... pocinje da radi posle nekih sat vremena, stim sto me dizalo i spustalo samo tako kao sto rekoh jeo sam ih na 20 min :) znaci razbio se ko da sam popio litar rakije il ne znam kako da opisem, auuu...ko opijum il tako nesto, totalni raspad, al nije muka kao od alkohola, skroz neobican rad, nisam umeo da doziram, sutradan za dorucak pojeo dva mafina i ceo dan me vozilo, samo komp, filmovi, igrica i brdo hrane :) uvece jos jedan i bam krevet horizontala. Eto ovo je moj dozivljaj, ne znam dal je rad od lisaca zenki drugaciji al sve u svemu muzjaci se mogu iskoristiti i to vrlo jeftino :)
photo (5).JPG
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo and Katica
18.04.2012
35
7
8
kapetankuka je napisao(la):
Susili su se na suncu 4 il 5 dana.


Nemoj vise susit na suncu nevalja gubis na jacini ;) ako si kuho 30 min 2l vode znaci da ti je prejaka vatra bila isparava opet jacina na prevelikoj vatri i treca stvar kuho si 30 min dok ti pise da je najmanje 45 min potrebno .. Sve u svemu od susenja i pripreme moja procijena da si na jacini izgubio najmanje 30%-50% jacine ... nije ni cudo da su tako slabi bili .... 2 ko0laca promjera duzina 2-3 cm sirina 2-3 cm debljina 1-1,5 cm cokoladna znaci razbije te al ono pravooo ...
 

Kefalo

Aktivan Član
02.10.2011
104
26
28
30
jel moze da se koristi stoni margarin za kolace umesto putera? Ima 80% masti, juce sam pravio sa maslacem i ispalo odlicno e sad u kuci imam samo to a puter nema bas u svakoj prodavnici ovde u kraju, treba da idem do nekog marketa malo dalje pa ako ovo moze da posluzi da se ne cimam bez veze. :)
 

MarcoPolo

People Can Fly
Poznanik Foruma
09.02.2010
617
1.294
163
Nemoj ;-)
" Margarin se proizvodi od biljnih ulja. Visoka temperatura u procesu prešanja ulja uništava u njima antioksidante te nastaju slobodni radikali koji mogu izazvati velika oštećenja u stanicama i povećati rizik od raka. Zatim se na brutalni kemijski način ulja stvrdnjavaju, postupkom hidrogenacije ili promjenom masnih kiselina. U ovim postupcima koriste se opasne kemikalije čiji se ostaci nalaze u gotovom proizvodu na policama naših prodavaonica.
Veliki je problem što i hidrogenizacija i promjena masnih kiselina dovode do toga da se molekule masnoće mijenjaju u takve oblike kojih uopće nema u prirodnim masnoćama i potpuno su nepoznate našem metabolizmu. Masnoće grade staničnu stijenku koja je po Bruce Liptonu, međunarodno poznatom naučniku sa područja stanične bilogije, glavni dio stanice jer omogućuje komunikaciju stanice s okolišem. Ako se u nju ugrade neprirodne masnoće iz margarina ona ne radi na normalan način.
U postupku hidrogenizacije ulje se obrađuje vodikom uz pomoć nikla kao katalizatora. Uslijed ovog procesa dolazi do stvaranja trans-masnoća za koje je dokazano da su vrlo štetne za zdravlje. Industrijske trans-masnoće povećavaju rizik od dijabetesa, raka, srčano-žilnih bolesti te oštećenja fetusa. Osim u margarinu, nalaze se i u mnogim vrstama kupovnih peciva, keksa i kolača, sladoleda, čokolade i čipsa.
Promjena masnih kiselina znači da se molekule masnoće razbijaju pa se ponovo spajaju po načelu slučajnosti uz pomoc natrij-metilata. Ovdje se ne stvaraju trans-masnoće ali masnoće koje nastaju potpuno se razlikuju od prirodnih masnoća i našem su organizmu neprepoznatljive. Kako masnoće sudjeluju u cijelom nizu važnih biokemijskih procesa u tijelu, tako ove izobličene masnoće izazivaju razne poremećaje i dovode do bolesti. Npr. stvrdnuto palmimo ulje (čest sastojak u margarinima) može pridonijeti stvaranju tromboze
Ovakvim prelaskom u čvrstu konzistenciju ulja se užegnu i toliko smrde da se ovo mazivo (budući margarin) mora isprati parom. Uz pomoc kaustične sode i kemijskih sredstava za izbjeljivanje ovaj se proizvod izbjeljuje kako potrošaci ne bi vidjeli njegovu ružnu sivu boju. Ako je išta vitamina i minerala preostalo nakon stvrdnjavanja ulja, ovaj zadnji proces ispiranja i izbjeljivanja ih potpuno uništava. Ostaje jedna bezlična masa kojoj se na kraju dodaje umjetni okus i boja maslaca.

Ostaci sljedećih opasnih kemikalija mogu se naći u gotovom proizvodu – margarinu:

ekstrakcijski benzin heksan, u određenoj količini eksplozivan, oštećuje živce
aceton, zapaljiva tvar, štetan za mozak i živce
fosforna kiselina, jaka i opasna kiselina
kaustična soda
metal nikal kao katalizator kod hidrogenizacije
metanol (stvara se od natrij-metilata kod esterifikacije)
izbjeljujuća sredstva
PHA poliaromatski ugljikovodici (jedna od najjačih kancerogenih tvari)

Dio se ovih kemikalija koristi u procesu proizvodnje, a dio se stvara kao rezultat kemijskih reakcija u tom procesu. Jedan dio kemikalija dolazi čak s brodova za transport sirovina, jer se u istim tankovima prevoze kemikalije (npr. razna kemijska otapala) i ulja od kojih se pravi margarin. Sve više znanstvenih studija pokazuje vezu između konzumacije margarina i alergija, ekcema, astme, alergijskog začepljenja nosa i ulceroznog kolitisa kod djece.

Margarin je potpuno neprirodan proizvod prepun opasnih kemikalija brutalno manipuliran na molekularnoj razini te sadrži masnoće strane ljudskom organizmu. Jedan moj kolega je nedavno napravio eksperiment i ostavio jedan poveći komad margarina i isti toliki komad maslaca vani u prirodi. Maslaca je vrlo brzo nestalo, jer je postao hrana raznim mravima, i drugim kukcima te brojnim mikroorganizmima koji se nalaze u prirodi. Margarin je mjesecima ostao netaknut. Nijedno živo biće nije toliko glupo da jede ovo mazivo osim čovjeka.

Naravno, proizvođači margarina vam ništa od ovoga neće priznati jer su u pitanju ogromne, milijunske zarade. Biljna ulja koja se koriste za proizvodnju margarina su bagatelno jeftina pa se ovi proizvodi jako isplate. U Švedskoj čak profesori pri "Livsmedelsverket" (Državna služba za prehrambene artikle) primaju dodatne plaće od margarinske industrije kako bi promovirali ovo nejestivo mazivo kao super zdrav proizvod. Nažalost, novac upravlja svijetom i ljudima, ali polako će se i to promijeniti. Moć je ipak u rukama potrošača jer svaki pojedinac odlučuje gdje će uložiti svoj novac i hoće li biti potrošač ili - žrtva. Zato kupujte maslac, a margarin izbjegavajte pod svaku cijenu!"
 

Kefalo

Aktivan Član
02.10.2011
104
26
28
30
Vec sam cuo neke lose stvari o margarinu kao da se razlikuje za samo jedan molekul od plastike ali nisam znao ovoliko hvala na informaciji od sad koristim samo maslac. :)
Inace bas sam primetio bar u mom gradu da je maslaca odnosno putera sve manje, retko ga koristim inace ali znam ranije svi su koristili puter za pravljenje kolaca a sad u svakoj prodavnici najcesce vidim na policama dijamant margarin za kolace svi ga kupuju a maslaca nema, a vecina ljudi ne zna u stvari sta je margarin a mozda i ne zele da saznaju.
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.198
258
Maslac meggle 82% 45 gr., vutra domaja sinsemilla dva veca heda (4-5 jointa) plinsko kuvalo (preciznije i lakse podesavanje temperature kuvanja) metalna solja zapremine 2 dl do pola nasuta voda, vatra jaca dok voda nije prokljucala pa sam je smanjio na lagano krckanje vode i potom ubacio maslac, kada se rastopio dodao sam sjeckanu travi i na konstantnom laganom krckanju kuvao 45 minuta.

Juce sam polizao rastopljeni maslac koji mi je iscurio prilikom presipanja , kolicina male kasicice za kafu, al bas male i osljakalo me lijepo, onako, lijep osjecaj, pozitiva.

Prije pola sata sam pohasao dvije trecine dobijenog maslaca i cekam konsekuensens , eventualne, ce vidimo
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo and Katica

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.198
258
PowerSeed je napisao(la):
su cim si hasao maslac, jes mazo na leb

su kroasan sa eurokremom :) ne mozes ono solo jesti, bar ja ne mogu

Sacekacu jos sat i kusur da vidim reakciju pa palim frulu, ako se ne pokaze djelotvorno

P.S. Toplo preporucujem, lijepo voza, sad bih se isao baviti necim kreativnim :)

Dakle, maslac je ajj zdrao, to je to, jedino sto meni licno nista ne moze zamijeniti joint sprzen u krugu sa drustvom, to je ritual jednak plesu za prizivanje kise sjeverno americkih indijanaca :)
 
15.01.2013
1
2
0
40
Sastojci:



  • Za tijesto
  • 200g
    brašna
  • 2 kasikice
    praska za pecivo
  • 50g
    kakao
  • 100g
    secera
  • 1
    vanilin secer
  • 125g
    mekanog putera ili margarina
  • 2
    jaja
  • 5 kasika
    mljeka
  • 50g
    isjeckane cokolade

Priprema

Vrijeme pripreme:30 min

  1. Pec zagrijati na 180C .
  2. Brasno, prasak, kakao, secer, i vanilin secer u jednoj posudi promjesati.
  3. Mekani puter i jaja dodati i sve u finu masu izmjesati, mljeko dodati i jos malo promjesati da bude fina smjesa.Na kraju isjeckanu cokoladu umjesati.
  4. Napuniti u muffin forme i peci oko 15 minuta.


..samo, afkors, umjesto gore navedenog maslaca, rama, putra umješali ste canna putar, jelte..
dobar tek sestre i braco! ;)
 
  • Sviđa mi se
  • Love
Reactions: Katica and Tanja

Bijela Rupa

Aktivan Član
13.11.2012
112
210
0
44
4th Internode
Vutragenjo, kažeš da se dodaje voda, zatim u proključalu vodu maslac, a kada se on rastopi dodaje se usitnjeni list i kuha se po sata do četrdeset i pet minuta.

Ja sam našao jedan recept (između ostalih sličnih) koji kaže da se prvo rastapa maslac, zatim dodaje voda i lagano kuha najmanje dva sata kako bi extrakcija nama bitnih materija iz zelenila bila što potpunija.

Koje je vaše mišljenje u vezi ovoga?

Pravim uskoro putar pa me interesuje.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Katica

Bijela Rupa

Aktivan Član
13.11.2012
112
210
0
44
4th Internode
Vutar

Ko čeka taj dočeka :D

Nakon harvesta i vodenog stvrdnjavanja ostalo mi je finog materijala za izradu cannabis butter-a u daljem textu Vutera.


Za ovaj recept potrebno je:

400g putera (butter - nije margarin niti maslac već puter; prepoznaćete ga po malo višoj cijeni od prethodna dva. Za 200g moraćete izdvojiti od 1 do 2 Eura)

40g vutre (u mom slučaju puna kutija od patika br.42 - 25g lista malo prosušenog + 15g kokičastih vrhova iz voter kjuringa direktno iz tegle tj. iz vode)

400 - 600ml vode

3 sata vremena (naravno može i manje ali kažu, što duže kuhate to bolje)


Od opreme potrebno je:
Jedna veća šerpa za kuhanje, cjedilo i posuda u koju ćete presuti gotov proizvod nakon kuhanja)


Procedura:

1. Na laganoj vatri u gore navedenoj šerpi otopimo 400g putera
2. Dodamo oko 300ml vode za početak
3. Nakon minut dodamo Vutru i promješamo

Konstantno održavamo temperaturu laganog ključanja i miješamo što češće.
Treba da se pazi da smjesa ne zagori, ja sam miješao svaki minut/dva.
Dolijevamo vodu po potrebi (kada masa postane gusta)

Nakon desetak minuta smjesa izgleda ovako:
dsc02510df.jpg


Nakon 1h:
dsc02513ty.jpg


Nakon 2h:
dsc02514w.jpg


Nakon 3h:
dsc02515l.jpg


Nakon tri sata smjesa se skine i ostavi 10 min da se ohladi.

Malo ohlađen staf kroz cjedilo prespemo u posudu:
dsc02516sx.jpg


Poklopimo i ostavimo u fridž preko noći.

Do jutra se masa podijelila na otpadne vode koje su pale na dno i Vutar koji se u sloju obrazovao na vrhu:
dsc02517s.jpg


Odvojimo zatim Vutar od otpadne vode.
dsc02518pp.jpg


Zapakujemo ga po volji i ostavimo u fridž:
dsc02519n.jpg


Ja sam dobio oko 350g Vutera.
To je masa svijetlo zelene boje veličine 28X17X0.6 cm.
Degustirao sam za vrijeme doručka u 10:30 uz obrok pločicu veličine 4X4X0.6 cm i nakon sat i po počinje rad.
To je predivan rad koji vas konstantno drži opuštenima i koji je u mom slučaju trajao do 22:30 dok nisam zapalio frulu, a o tome više u smok riportu.

Pis aut :D
 

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
sve je 5 majstore od maslaca ali moze se bolje napravit...
ne kazem da tvoj ne valja ali bolje bi ti ispalo da si na sitne komadice razrezo lisce i grancice itd...
ima jedan jako detaljan tutorial na jutubu kako napraviti maslac da se sve iskoristi iz materijala i odlican je... dobis 500g ajmo rec... doza ti je jedna zlica maslaca da se razbijes....

znaci 30-50g :)
uzivaj u finoci ;)

peace out !
 
23.02.2008
1.048
1.455
188
da, maslac je pre svega zdraviji a i masniji je, te je tako bolji za apsorbciju.
nego vidim da si kuvao tri sata, jel mora bas toliko, kontam da je sat vremena i vise nego dovoljno
da se dobije finalan proizvod? Evo ja sam stavio malo listova i prasine iz tegle i stavio
domace mleko skuvao ga za 5 minuta i mesao jos 5 i evo radi.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: jesam