My first grow - domacica (zvucnik-box) :)))))

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
Samo da bacim koju sliku i da se pozalim :(, pojavili su se problemcici, prvo temperatura je sasvim ok biljku drzim na nekih 7-8 cm od CFL-ova kao sto sam i prije i sve je bilo ok pa da iskljucimo odma problem sa temperaturom, naime neki noviji listovi su se osusili pri vrhovima i uvijaju se prema gore, a neki opet kao kandze prema dole :S ,uglavnom na ovim donjim velikim listovima se to ne deshava :S hidrometar nemam, ph metar nemam :(, ali je zaljevam prokuhanom i filtriranom vodom ,a nekad i samo filtriranom, od kad sam je ono pregnojio a tome ima sigurno jedno 20 dana nisam je nikako gnojio od tada sve do danas sa pola propisane doze, jer mi se cini da su ovi problemi zbog nedostatka hrane.A najvishe me brinu ove pjegice na malom broju novijih listova, ali moguce je da su i od spray-a kad sam farbao zvucnik u blizini biljke (KAD SAM KLOC), al nemora znaciti.Detaljno sam pregledao biljku i nisam vidio nijednu stetocinu ,nikakvih buba nema bar ih ja ne vidim :S listovi odozdo izgledaju skroz zdravo.Evo slika pa bih zamolio ove iskusnije da kazu ako znaju u chemu je problem.Hvala velika.

Listovi



Listovi 2



Box:



Profil



A evo kako izgleda "mobilni auspuh" :D

 

Jin

Aktivan Član
02.12.2008
53
3
0
34
Mozes li mi reci kakvi su to reflektorici na tim cfl-ovima??? od cega si ih pravio?
 

Highty

Aktivan Član
05.09.2005
162
50
0
E, ovak je izgledao svaki moj propali grow - to je bio početak smrti (mislim samo na to kak ti lstovi sad izgledaju, ovo uvijanje i ova odurna boja na vrhovima listova, ko da je neko posral biljku, UŽAS!!!!) - to je meni SVAKI grow do sad spojebalo ! I tolko sam sretna kaj mi se nije to dogodilo sada, a znam i zašto -> moje iskustvo - dakle, zadnje 3-4 godine se intezivno trudim da nešto napravim i uspjelo mi je tek dakle, sada..primjenjivala sam sve jednako u uspjelom growu osim vode - ja ne znam gdje ti živiš ali ako si recimo u djelu između Mađarske & Slo - ta voda je straško -tvrda & -ima visok pH koji uzrokuje govna po biljci -hranjiva su zaključana i nije OK. Meni je svako pokušaj propao do sada spašavanja takve biljke, ali da mi se to Ne daj Bože opet desi, ja bi napravila sljedeće:

flush sa peroxidom i ventove u sve strane da se sposuši što prije i onda lijepo gnojiva i sve i to manje od šetvrtine gnojiva - jednu poštenu kap na 2,5dlc -optilike i vidla da li je pomoglo......Nek iskusniji još kažu.

P.S. da opet ja fantaziram, uglavnom the key is KISNICA!!!!! I kupi pH tester za akvarije,

sretnoooooo!!! :)))))))), držim fige, bro' ;)
 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
Reflektor je aluminijski lim na vrhu boxa na kojeg su pricvrscene 4 cfl-ke osim jedne na kojoj je reflektor ovaj pepsi heheh.Jbg nije bash najbolje rijesenje al sta je tu je za sad.

A ovo je meni drugi grow i tretiram ga isto kao i prvi, a prvi nije bash propao iako je bio hemofrodit zbog timera da sad ne objasnjavam (moja krivica).Uglavnom ne zaljevam vodom sa cesme nego je prokuham i profiltriram, a nekad stavim i koju kap limuna ,a jedno od 10 zaljevanja bude voda sa cesme cisto da ph nebi previshe opao.Uglavnom biljka je i prije bila bolesna, ja mislim zbog jake doze gnojiva pa sam je malo isprao i presadio u vecu saksiju u kojoj je sad.Uradit cu pravi flush danas to sam bash i kontao i onda pocet sa puno manjim dozama gnojiva.A inace sam iz BiH i neam pojma kakva je voda al mislim da je dosta tvrda, ali kad se prokuha i profiltrira onda valjda ima nizak ph tako sam procitao :S.Inace pocela je da se deblja, cvjetovi pravo napreduju uprkos ovim problemima, slike cu stavit veceras kad bude "sunce", a i ovi listovi su stali sa daljnjim umiranjem samo vrskovi malo "nagorili" i ne ide dalje. to mi se svidja, al ipak ce ic na flushing.Nego nesto sam citao o problemima i ovi listovi me najvishe asociraju na nedostatak hrane, to mislim jer nakon onog ispiranja i presadjivanja nije bila gnojena minimalno 20 dana, tek prekjuce sa 1/3 doze.

A znam moram kupit stosta i hidrometar ... al se finansijski ne stoji bash najbolje ima precih stvari jbg :(

Hvala sretno i tebi u sljedecem growu.


Da ne pishem novi post... zaboravih napomenuti da je danas izgleda nestajalo struje nije je bilo oko 3-4 sata i veceras pogledam slucajno (oko 20:00) vidim radi svjetlo u boxu :( a trebalo se upalit u 00:00, slicno se desilo prije mjesec dana al et to je prezivjela (nije hermic) tajmer sam vratio sad na na stari rezim ,nadam se da ce prezivjet i to, mislim da nece bit hermi :(((
 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
Maloprije pogledam kad oni donji listovi (neki) pozutili i sami otpali,a neke sam ja otkinuo, skoro da nisu imali svjetla nikako pa kontam da je zbog tog, ali tako naglo za 2 dana da otpadu 4 lista :S:S:S
Zbunjuje me ova situacija stvarno:S, nista veceras ispirem sa 5-6 litara vode u koju cu limuna nakapat.

Evo i slika novih:



A evo i kako to izgleda odozdo, mislim na sijalice i TO :D jedva ih je 5 stalo, mozda bi se 6-ta mogla nagurat nekako al valjda je dovoljno 5 za 1 biljcicu ..(ovo crno je ziva guma sa kojom sam lijepio bivse "reflektore" tj limenke na sijalice pa je sad malo tesko skinut gumu..)

 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
Evo mene opet, joj Highty isprepadala si me skroz :(, ja kontam umrijet ce mi biljka jbt :(, al daleko je ona od smrti, mislim da je uzrok bio visok ph/pregnojavanje/nedovoljno ispiranje.Sad sam malo prorijedio listove zbog hedova da imaju svjetla, a i one vrskove odumrle na listovima sam odstranio i nakon flushinga sa 6 litara vode u koju sam stavio 1/4 limuna biljka je puno zdravija i listovi vishe nikako ne umiru ,nakon tog sam je zagnojio sa 1/3 doze i izgleda da joj je bash prijalo, evo novih slika pa prosudite sami, joj Highty isprepadala si me :(((




Btw. opet je struje nestalo na 40 min dok su svjetla radila, pa sam izvadio biljku i upalio nekoliko svijeca oko nje cisto da joj se ne poremeti fotoperiod.A ovu lampu koja je bila obicna 220 v sam prepravio na 12 v i stavio halogenku H3 55 W 12 v, nemash je sta vidjet velicine ko 3 standardne LEDice od 0.1 w a svijetli ko 3 obicne zarulje od 100 w :D, pa ako se desi da opet nestane struje imam akumulator 4 Ah koji moze posluzit bar 2-3 sata.. ako nestane struje, samo je uzas koliko se griju ove halogenke fkt DRAMA, reflektor lampe jedva da mozesh pipnut rookom kad se zagrije ,a kontam i nekad kad mi je otvoren box dok sam tu bar uperit i tu halogenku u biljku pa nek s vana svijetli u box, nadam se da joj nece stetit te promjene u jacini svjetla ?
A ev i kako izgleda lampica:



Malo a zajebano skroz, kad bljesne oslijepish lol

A ev na ovo sam mislio..

 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
Evo josh slikica..



Nije bash najzdravija ,prosla je svasta u zivotu, od nestanaka struje do pregnojavanja, skakanja ph u nebo itd. :(,drago mi je samo sto nije hermic, moglo je to puno bolje ispast al jbg nece ni to loshe bit ,tako mi izgleda bar :)
 

Highty

Aktivan Član
05.09.2005
162
50
0
Jako lijepo izgledaju, drago mi je da nisu pokakane više :D :D, bravo!!!!!!!!! Good job! Meni izgleda po fotkicama da se još ti vrhovi moraju popuniti tj. podebljati dosta! Daj da vidimo još tjedan dana pa onda ćemo znati treba li još ili ne! Mislim da se nema šta pogriješiti više, sada baš pravo, lijepo cvijetaju! Ne vidim da li donji listovi odumiru? Meni jesu..kako uspijevaš da tebi ne? Bravo!!!
 

gloss_zelenky

Vutra Veteran
01.09.2006
920
28
48
77
Prvo reci koliko cvate jer inače nemože nitko pogoditi,a to nisi baš nigdje napisao.
Prelistao sam par stranica unatrag i ako se ne varam to je na 12/12 već 3mj?
 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
gloss_zelenky je napisao(la):
Prvo reci koliko cvate jer inače nemože nitko pogoditi,a to nisi baš nigdje napisao.
Prelistao sam par stranica unatrag i ako se ne varam to je na 12/12 već 3mj?

Jbg neznam ni ja tacno ali jest od pocetka oko 3 mjeseca tu negdje.Samo prva 2 dana nakon klijanja je bila na 18/6 i prebacena na 12/12. Al je bila bolesna pa je to valjda usporilo malo, ma haj kad potamni vishe od 50 % pistila... nemam mikroskop a i da imam neznam kako to prepoznat...
 

Oslama

Aktivan Član
07.08.2008
106
5
0
36
kad pistli posmeđe i veliki listovi pocnu zutiti to ti je to i super ti to izgleda, ne lose
 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
Highty je napisao(la):
Jako lijepo izgledaju, drago mi je da nisu pokakane više :D :D, bravo!!!!!!!!! Good job! Meni izgleda po fotkicama da se još ti vrhovi moraju popuniti tj. podebljati dosta! Daj da vidimo još tjedan dana pa onda ćemo znati treba li još ili ne! Mislim da se nema šta pogriješiti više, sada baš pravo, lijepo cvijetaju! Ne vidim da li donji listovi odumiru? Meni jesu..kako uspijevaš da tebi ne? Bravo!!!

Kako mislish izgledaj"U" :D ovo je jedna biljka :p Et bez ph metra i hidrometra se snalazim :)), ovo je moj recept, vodu prokuhash dobro i 2 x profiltrirash kad se skroz ohladi i kad se slegne kamenac, kroz jedno 6-7 slojeva maramica ide polako ali dobro filtrira i odradish odma tako 4-5 litara, dugo traje al jbg meni tih 4-5 litara traje vishe od 20-30 dana.Uglavnom jednom zalijesh sa tom vodom bez limuna i iceg, u drugo zaljevanje u tu istu vodu nakapash pola doze gnojiva, zalijesh dobro sa tim, onda iduce zaljevanje u 3 dl vode nakapash jedno 10 kapi limuna, pa onda opet obicna voda bez limuna, pa opet sa pola doze gnojiva, i tako u krug, bar u ovom kasnom periodu cvjetanja tako radim jer treba joj vishe hrane. Ja inace zaljevam svako drugi dan u ovom periodu cvjetanja, jbg sto je veca treba joj vishe vode, a vlaznost neznam kolika je al mislim da je malo posuho pa sam ispod venta stavio spuzvu onu za sudje natopljenu vodom i sutra dan vec bude skroz suha, to je super recept za dizanje vlage samo je malo prislonish uz vent.A sto se tice listova neki donji su pozutili sto je sasvim normalno u ovoj zadnjoj fazi cvjetanja, ali ne otpadaju niti ih je lako otkinut kao prije dok je bila bolesna.Jah.. zaboravih napomenut da bi zemlja trebala bit vlazna prije gnojenja, bar tako pise na ovom gnojivu (neznam sad tacno kako se zove gnojivo ali je n/p/k = 4/5/7 i crvene je boje, obicno ono hemijsko gnojivo za cvjetanje), pa je zalijem malo profiltriranom vodom 2-3 sata prije gnojenja, sa jednim decilitrom samo da povrsina malo ovlazi..

Evo kako to izgleda..



A evo josh jedna slika jednog od glavnih vrhova, vide se trichomi kojih je sve vishe i vishe :DDDDDDD



PS: Danas sam je zagnojio skoro punom dozom, i to ce bit zadnje gnojenje, za koji dan ide na ispiranje :)

I hvala svima za pohvale i savjete.
 

bakajoko

Aktivan Član
22.01.2009
121
4
18
35
zasto nisi skinuo te velike listove, bezveze oduzimaju snagu biljci i zaklanjaju svjetlo cvjetovima koji su ispod, a nikakve koristi od njih.... sad da ih skines nece imat nekog prevelikog utjecaja, no sto je tu je

bit ce tu stogod za pusit, uzivaj :)
 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
bakajoko je napisao(la):
zasto nisi skinuo te velike listove, bezveze oduzimaju snagu biljci i zaklanjaju svjetlo cvjetovima koji su ispod, a nikakve koristi od njih.... sad da ih skines nece imat nekog prevelikog utjecaja, no sto je tu je

bit ce tu stogod za pusit, uzivaj :)

Eh da znash koliko sam ih vec otkinuo ufff jedno 30-40, jbg sta je tu je sad.
 

Teglica_Unka

Aktivan Član
02.05.2009
510
83
0
38
stoner kolko je glasan taj vent?
skoro sam pazario dospel turbo 125 u *********** i bas sam se iznenadio tandrce peva kuka i motika...
sutra je bio zamenjen za slabiji

to je ovaj vent
http://www.***********.com/slidesho...3a6a3f1d&imd=dacbc060e45ed1973e8b35279d9a3f1b
 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
Teglica_Unka je napisao(la):
stoner kolko je glasan taj vent?
skoro sam pazario dospel turbo 125 u *********** i bas sam se iznenadio tandrce peva kuka i motika...
sutra je bio zamenjen za slabiji

to je ovaj vent
http://www.***********.com/slidesho...3a6a3f1d&imd=dacbc060e45ed1973e8b35279d9a3f1b

Ma mora bit glasan, to je zvijer od venta, zato ga stavish na neke gume da visi nekako da bar vibracije nema.
 

m4r3

Aktivan Član
05.10.2008
342
40
28
Niodaklevci
2advanced.com
Ubrao sam jedan manji vrh i od njega uzeo za pljugu, i osusio fenom na brzinu, ukus nije bio
toliko uzasan, a rad je super, onako vise sativicni, al ima dosta i indike.Uglavnom napusio
sam se ko tena hihih, mogu mislit kako ce tek bit kad se lagano osusi i izcura :), napisati cu detaljan high report.

A ev ovo je zadnji update slika, dok je josh ziva..



A ovo je onaj vrh koji je prerastao box, i kojeg sam svezao, pa je izraslo vishe manjih vrhova.

 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.