Kazneni zakon Republike Srbije + izmene

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Lunnamoon

Rise and shine, Mister Freeman, rise and … shine
12.07.2014
565
866
113
Ako ti nadju opremu, ne mogu da ti nista urade, tj optuze, ali veruj da ces biti pod prismotrom i naci ce ti kad tad nesto. Jedino sam cuo slucajeve da su ljudima nasli vagicu, i naravno vade se da to zena koristi u kuhinji, jel da :) E sad, oni nakon toga uzimaju ''bris'' sa vage i ako ne nadju nedozvoljene supstance, jbg placaju sudske troskove. Ali ako nadju, stize ti plava koverta za Petrovac, tj zvanicno si diler! U svakom slucaju, ako te bilo kako iscimaju za nesto, nosi sve iz kuce sto ima veze sa grovanjem, i prestani da koristis mobilni... (bar bih ja tako uradio) Shvati da oni tako dobijaju cin, bonus na platu i sta sve ne, tako da ne pustaju lako kosku koju zagrizu :)
 

Dream Master

Aktivan Član
20.03.2014
223
299
63
35
Ljudi strasno....pre neku noc iz cista mira izlecu inspektori sa interventnom i celu ekipu smarali, aj to nmv pustili nas. I imao sam taj baksuz da odma sutra tj. juce padnem ali bilo je bas malo za singl. I odveden sam u stanicu dobio sam dva papira sa izjavom i potvrdom o oduzetim predmetima. Da ocekujem neko smaranje sta mislite?
 

banovan240

Banned
Banovan
20.03.2012
869
2.266
163
Srbija
ma prvi put ih pustili..drugi put ga pecnuli..

mislim,tako sam ja razumeo :)

liberalna u smislu da i oni smrcu,duvaju i kradu..to da :D

al umeju i da biju
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Badi

hazeri

.
Banovan
25.01.2016
7.664
34.464
2.598
al umeju i da biju
Ma neka biju..ovi prije dvadeset godina kada bi pao dobio bi dva samara i vritnjak u guzicu,a ovi danas satro liberalizacija,demokracija,a salju ljude u zatvor radi jedne stabiljke.Danas koliko cujem sve na fino..sendvic,kava,bla,bla pa bum poziv za sud i zajebancija radi grama il 2 i jos te odvijetnik baci na prosjacki stap.Zato..bolje popiti batine nego zavrsiti u zatvoru(naravno pricam o uzgoju za svoju potrebu,pusenju,posjedovanju za sebe)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Badi

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.198
258
Pozdrav drugari! Dobio sam poziv da se javima u Osnovno tužilaštvo u ... u svojstvu osumnjičenog..."u predistražnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da ste učinili krivično delo neovlašćeno pravljenje, posedovanje ili davanje na upotrebu materijala ili supstance za koje se zna da su namenjene za proizvodnju opojnih droga iz čl. 246-a st. 6 Krivičnog zakonika"...pa molim sve ljude dobre volje, naročito iz Srbije da mi pomognu,tj. ako imaju iskustva sa ovim da mi kažu šta bih mogao da očekujem...Najverovatnije je da su u pitanju semenke naručene iz inostranstva, neznam šta bi drugo moglo biti....inače nikada nisam osudjivan ni za šta....

S obzirom da ne znas detalje poziva, osim clana zakona po kojem te terete, postoji velika vjerovatnoca da je neko dao iskaz u kojem je naveo da je od tebe kupio, dobio na poklon ili kod tebe, na boravisnoj adresi, uzivao u opojnim drogama.
Ne moze te istrazni sudija pozvati samoinicijativno, cefnulo mu se pa da te malo smara, vec to mora ici po predlogu javnog tuzioca, na osnovu nekakvog dokaza - iskaza.
Vjerovatno su nekoga uhvatili na djelu, pa je taj neko prebacio krivicu na tebe.
Posto inspektori jako dobro rade svoj posao, a ni tuzioci nisu male mace i naivna djecica, a kako kazes, pozvali su te pred istraznog sudiju, onda tu ima jakih indicija da si i pocinio neko djelo, a koje je obuhvaceno navedenim clanom Krivicnog zakona.

Po svemu sudeci, tuzilastvu je najizglednije da si, ipak, prodao koji gramcic.
Necemo nista pretpostavljati, ali savjet je da se prisjetis sta si radio; prodavao, nudio, poklanjao ili pozivao drugare da dodju kod tebe na duvku.
Ako se sjetis, bolje ces se snaci na razgovoru kod istrazioca.
 
09.11.2016
73
105
33
37
.......mislim da trebas biti ljubazan i fin....ali nikada nista ne priznati ...jer ko prizna tereti samoga sebe.
...isto tako mozda bi ti dobro dosao savjet nekog odvjetnika sto i kako, a i raspitaj se kada sve to- ako ima nesto- ide u zastaru. ili pozivaj se na beznacajno djelo...u svakom slucaju policija i odvjetnistvo samo utvrđuju činjenično stanje ali oni ne sude.
 

Dream Master

Aktivan Član
20.03.2014
223
299
63
35
Idem sutra u drugi osnovni sud...
Pise radi davanja izjave o eventualnoj primeni instituta odlaganja krivicnog gonjenja iz clana 283 st.1....
 

changadmt

Aktivan Član
13.05.2015
523
1.980
163
35
Dobices oportunitet, to jest, nece tě krivicno goniti,ako uplatis u dobrotvorne svrhe ili odradis drustveno koristan rad...ako si imao buxnu,ko sto kazes,dobices oko 50 000,toliko danas kosta singl...:) oprtunitet mozes samo jednom iskorostiti valjda...
 

blaske

Aktivan Član
09.12.2016
299
1.014
143
45
hehe bolje izaberi taj drustveni rad,to ti je nekih 15-20 dana u nekoj drzavnoj firmi gde mozda neces raditi nista,a mozda te budu pustali i ranije da izlazis :)
 

grouchy

theGrumpy
16.08.2013
7.177
23.426
1.098
tedoh ovo da stavim u vesti ali izgleda da je bolje ovde

U Srbiji je maltene bilo kakav kontakt sa drogom krivično delo. Ako proizvodite, prodajete, posedujete, koristite, pa čak i ako se samo nalazite u prostoriji gde se, recimo, izvlači spid. Posebno ako je ta prostorija vaša prostorija. Za krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga (član 247 Krivičnog zakona) podneto je 115 krivičnih prijava, pokazuju podaci Kancelarije za borbu protiv droga Republike Srbije.

U MUP-u Srbije kažu da je u toku prošle godine za krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga (član 246) podneto 1,249 krivičnih prijava, dok za delo neovlašćeno držanje opojnih droga za sopstvenu upotrebu gotovo tri puta više - 5,397. Samo laički pogled na brojke pokazuje nam da je krivični sistem Srbije opterećeniji slučajevima u kojima glavnu ulogu imaju korisnici droge neko oni koji njome trguju. Šta to sve znači u praksi, teško je i zamisliti. Mada, ne mora se ići dalje od činjenice da je 2014. godine na 100 mesta u sprskim zatvorima čekalo 110 zatvorenika, kako je tada izračunao Savet Evrope.
 

sale82ful

Drug Član
Poznanik Foruma
18.12.2013
2.641
10.743
358
Ići će to... Morat će. Možda ne odmah, ali treba tuliti o tome. Dobro je da je spomenuo onaj slucaj hapšenja muža i i tu situaciju. Pratio sam tad taj dogadjaj po medijima.
Isto tako što je naveo primjer Makedonije.

Moje mišljenje- samo treba burgijati po glavama zakonodavaca, popustit će kad-tad.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Snup